İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

SMS'in Tahtını Sallayan Uygulamalar!

Sms?in Tahtını Sallayan Uygulamalar konusunu ele alarak sizlere mobil cihazlardaki SMS dünyasının sona erdiğini bildirmek istiyoruz. Mobil mesajlaşma uygulаmаlаrı gün gеçtikçе daha fazla hayatımıza giriyor.

  1. Sms?in Tahtını Sallayan mobil cihazlardaki en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaların özellikleri neler?

    Sms?in Tahtını Sallayan mobil cihazlardaki en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaların özellikleri neler?

  2. WhatsApp'ın boyutu yaklaşık 10 megabayt. Uygulamayı en çok popülerleştiren özellikler arasında resim ve video gönderme destekleri bulunuyor. Uygulamada toplu sohbet 'Grup Chat' yapabiliyorsunuz. Uygulama Windows Phone, BlackBerry, Symbian telefonlarda çalışabiliyor. WhatsApp iTunes üzerinden 0,99 $'a indirebilirken diğer cihazlar için ücretsiz kullanım sunulan ilk yılın ardından yıllık 0,99$ ücret talep ediliyor.

    WhatsApp'ın boyutu yaklaşık 10 megabayt. Uygulamayı en çok popülerleştiren özellikler arasında resim ve video gönderme destekleri bulunuyor. Uygulamada toplu sohbet 'Grup Chat' yapabiliyorsunuz. Uygulama Windows Phone, BlackBerry, Symbian telefonlarda çalışabiliyor. WhatsApp iTunes üzerinden 0,99 $'a indirebilirken diğer cihazlar için ücretsiz kullanım sunulan ilk yılın ardından yıllık 0,99$ ücret talep ediliyor.

  3. Bir diğer mesajlaşma uygulaması olan Viber yaklaşık 9 megabayt kapasiteye sahip. Birçok özelliği Whatsapp ile aynı olan uygulamanın bunun yanında sesli görüşme ve Facebook entegrasyonu da mevcut. Uygulama Libya, İsrail, Gürcistan, Hindistan gibi ülkelerden yoğun talep görüyor.

    Bir diğer mesajlaşma uygulaması olan Viber yaklaşık 9 megabayt kapasiteye sahip. Birçok özelliği Whatsapp ile aynı olan uygulamanın bunun yanında sesli görüşme ve Facebook entegrasyonu da mevcut. Uygulama Libya, İsrail, Gürcistan, Hindistan gibi ülkelerden yoğun talep görüyor.

  4. Tango isimli uygulama biraz daha fazla yer kaplıyor. Boyutu 13 megabayt olan Tango, grup chat desteği olmaması, BlackBerry ve Symbian telefonlarda kullanılamaması, Facebook entegrasyonu olmaması gibi eksikleriyle kullanıcı açısından büyük dezavantaj sağlıyor. Avantajı sayılabilecek tek özelliği ise masaüstü uygulamasının da bulunması.

    Tango isimli uygulama biraz daha fazla yer kaplıyor. Boyutu 13 megabayt olan Tango, grup chat desteği olmaması, BlackBerry ve Symbian telefonlarda kullanılamaması, Facebook entegrasyonu olmaması gibi eksikleriyle kullanıcı açısından büyük dezavantaj sağlıyor. Avantajı sayılabilecek tek özelliği ise masaüstü uygulamasının da bulunması.

  5. Message Me, WhatsApp kadar olmasa da ilgi gören bir başka uygulama. PIN kodu, ID özelliği ile telefon numaranızı vermeden iletişim kurabildiğini bu uygulamanın dezavantajları ise Windows Phone, BlackBerry, Symbian desteğinin olmaması, sesli veya görüntülü görüşme yapılamaması ve masaüstü uygulamasının olmaması.

    Message Me, WhatsApp kadar olmasa da ilgi gören bir başka uygulama. PIN kodu, ID özelliği ile telefon numaranızı vermeden iletişim kurabildiğini bu uygulamanın dezavantajları ise Windows Phone, BlackBerry, Symbian desteğinin olmaması, sesli veya görüntülü görüşme yapılamaması ve masaüstü uygulamasının olmaması.

  6. WeChat, boyutu en büyük mobil mesajlaşma uygulaması. 19 megabaytlık uygulama, Windows Phone, BlackBerry, Symbian telefonlarda çalışabildiği gibi görüntülü konuşma, sesli görüşme, kişi ekleme gibi birçok özelliğe de sahip. Uygulama Hong Kong, Endonezya, Malezya, Singapur ve Çin gibi ülkelerden yoğun talep görüyor.

    WeChat, boyutu en büyük mobil mesajlaşma uygulaması. 19 megabaytlık uygulama, Windows Phone, BlackBerry, Symbian telefonlarda çalışabildiği gibi görüntülü konuşma, sesli görüşme, kişi ekleme gibi birçok özelliğe de sahip. Uygulama Hong Kong, Endonezya, Malezya, Singapur ve Çin gibi ülkelerden yoğun talep görüyor.

  7. Skype zaten popüler olan ismini, Messenger'ı satın alması ile iyice duyurdu. Boyutu 15 megabayt olan mobil mesajlaşma uygulamasının ücretsiz olduğu gibi ücretli bir kullanımı da mevcut. Birçok detayın düşünüldüğü uygulamada karşınıza çıkabilecek tek sıkıntı Blackberry ve Symbian desteğinin verilmemesi.

    Skype zaten popüler olan ismini, Messenger'ı satın alması ile iyice duyurdu. Boyutu 15 megabayt olan mobil mesajlaşma uygulamasının ücretsiz olduğu gibi ücretli bir kullanımı da mevcut. Birçok detayın düşünüldüğü uygulamada karşınıza çıkabilecek tek sıkıntı Blackberry ve Symbian desteğinin verilmemesi.

  8. Facebook Messenger mesajlaşma yazılımı. Boyutu 9,5 megabayt olan uygulamanın görüntülü konuşma ve sesli görüşme özelliği mevcut değil. Fakat masaüstü uygulaması olması ve Facebook entegrasyonunun güçlü olması uygulamada avantaj olarak karşımıza çıkıyor.

    Facebook Messenger mesajlaşma yazılımı. Boyutu 9,5 megabayt olan uygulamanın görüntülü konuşma ve sesli görüşme özelliği mevcut değil. Fakat masaüstü uygulaması olması ve Facebook entegrasyonunun güçlü olması uygulamada avantaj olarak karşımıza çıkıyor.

  9. Line uygulamasının boyutu 15 megabayt. Uygulama Whatsapp ve Message Me gibi popüler olmasa da en detaylı hazırlanan mesajlaşma uygulamaları arasında yer alıyor. Line'da diğer mesajlaşma uygulamalarında olan genel özelliklerin yanında. Multiplayer oyun desteği ve çizim özelliği de mevcut. Dezavantajı ise Symbian telefonlarda kullanılamaması ve görüntülü konuşma özelliğinin olmaması.

    Line uygulamasının boyutu 15 megabayt. Uygulama Whatsapp ve Message Me gibi popüler olmasa da en detaylı hazırlanan mesajlaşma uygulamaları arasında yer alıyor. Line'da diğer mesajlaşma uygulamalarında olan genel özelliklerin yanında. Multiplayer oyun desteği ve çizim özelliği de mevcut. Dezavantajı ise Symbian telefonlarda kullanılamaması ve görüntülü konuşma özelliğinin olmaması.