Faruk Çelik'ten KPDK kararlarına dair açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Aralık 2013 02:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Faruk Çelik'ten KPDK kararlarına dair açıklama

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Konfederasyon Yönetim Kurulu üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Sayın, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Devlet Personel Başkanlığı Başkan Yardımcısı Enes Polat da görüşmede hazır bulundu.

Genel Başkan İsmail Koncuk;

Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan personele de ek gösterge verilmesi,

Kurumlarda çalışan tüm uzmanların aynı ek gösterge uygulamasından faydalanması;

Ekonomist, programcı ve çözümleyici ile teknik öğretmenlerin Teknik Hizmetler Sınıfında sayılan memurların faydalandığı ek gösterge uygulamasından faydalanması,

Ek gösterge uygulamasının bütün hizmet sınıfları için 9. dereceden başlanarak, başta öğretmen, akademisyen ve emniyet görevlileri olmak üzere bütün kamu görevlileri için belirlenen rakamların 800'er puan artırılması taleplerini de Bakan Faruk Çelik'e iletti.

Ziyarette geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısına da değinen Koncuk, üzerinde anlaşılan konuların bir an önce hayata geçirilmesi konusuna vurgu yaptı.

İsmail Koncuk, Görevde Yükselme Yönetmeliğinin hakkaniyetten uzak olduğunu, sözlü sınava dayalı başarı sıralaması yapılmasının kamuda devlete karşı büyük bir güvensizlik oluşturduğunu söyleyerek, bu anlayışın değiştirilmesini aksi takdirde bu anlayışın ülkeye zarar vereceğini, liyakat ve kabiliyetten uzak insanların yönetim kademelerine geleceğini, adamı olmayanların atanma şansı bulamayacağını ifade etti.

İsmail Koncuk, İl Özel idareleri ile sendikalar arasında imzalanan Sosyal Denge Sözleşmelerinden AFAD çalışanlarının da faydalandırılması konusunda alınan yargı kararlarının artık hukuki bir zemine oturtulması gerektiğini belirterek, Sosyal Denge Sözleşmesinden AFAD çalışanlarının da başka bir işleme gerek kalmaksızın yararlandırılması gerektiğini vurguladı.

Bakan Faruk Çelik ise, Türkiye Kamu-Sen'in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek çalışma hayatında yapılan düzenlemelerde Türkiye Kamu-Sen'in fikir ve önerilerinin kendileri için son derece büyük önem arz ettiğini söyledi. Bakan Çelik, Devlet Personel Başkanlığı yetkililerine, yargı kararlarına uygun olarak sosyal denge sözleşmelerinden AFAD çalışanlarının da faydalandırılması için gerekli çalışmaların yapılması talimatı verdi.

Çelik ayrıca, Kamu Personeli Danışma Kurulunda üzerinde mutabakata varılan

4/C'lilere kadro,

2005 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesi

Disiplin cezalarının affı gibi tüm başlıkları hayata geçirmek için gayret sarf ettiklerini ifade ederek, yapılan çalışmaların her safhasında Konfederasyonlarla iletişim halinde olacaklarını ve görüşlerine başvuracaklarını söyledi. Akademik zam konusunda ise YÖK'ün bir çalışması olduğun, Hükümetin bu çalışmaya göre bir değerlendirme yapacağını ifade etti.

4/C'lilerin kadroya geçirilmesi konusunda ise, Bakan Çelik, konuyla ilgili olarak çalıştıklarını, sendikalarla mutabakata varılan bütün konuları içeren bir kanun tasarısı hazırlayacaklarını, 4/C'lilerin de belli bir maaş skalasında, iş güvencesine kavuşturulmaları için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Genel Başkan İsmail Koncuk'un bu konularla ilgili belli bir takvim oluştu mu? Sendikalarla tekrar bir araya gelinecek mi? sorusu üzerine ise, Bakan Çelik, sendikaları konu hakkında bilgilendireceklerini, söz konusu çalışmaların kanunlaşması için gayret sarf edeceklerini söyledi.

KAMU PERSONELİ DANIŞMA KURULU TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR

1) 2005 yılından sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi.

2) Disiplin cezalarının affı ve yeniden düzenlenmesi

3) Yardımcı hizmetler sınıfına ek gösterge verilmesi

4) Yıllık izinlerin iş günü esasına göre düzenlenmesi

5) Kit sözleşmeli personelin yıllık izinlerinin memurlarla paralel hale getirilmesi

6) Özel sektörde geçen hizmet sürelerinin tamamının kazanılmış hak aylığında değerlendirilmesi

7) 4046 sayılı Kanuna göre atanan araştırmacıların sorunlarının çözümlenmesi

8) Adaylıkta uyarma veya kınama cezası alanların memuriyetten çıkarılması uygulamasına son verilmesi

9) 4/B'li ve 4/C'li hamile personele gece nöbeti ve gece vardiyası verilmemesi

10) Belediye bağlı kuruluşlarındaki Daire Başkanları ile üniversite Genel Sekreter Yardımcılarının ek göstergesinin 3600'e yükseltilmesi.

11) Fazla çalışmaya ilişkin Başbakanlık Genelgesi hazırlanması

12) Sümer Holding personelinden işsizlik sigortası kesilmemesi

13) 4/C'li sözleşmeli personele kadro verilmesi

14) Kitler ve kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin kitlerde 2 sayılı cetvele diğer kamu kurumlarında çalışanların memuriyet kadrolarına geçirilmesi

15) Emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kaldırılması

16) Öğretim elemanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi

17) Kadın istihdamının artırılmasına yönelik altı konu başlığı

18) Misafir sanatçıların iş güvencesinin sağlanması

19) İş ve meslek danışmanlarının kadroya geçirilmesi nedeniyle oluşan ücret düşüklüğünün giderilmesi

20) Kamu iktisadi teşebbüslerinde ücret sisteminin değerlendirilmesi, temel ücret gruplarının sayılarının azaltılması ve kurumlar arası ücret dengesizliğinin giderilmesi

21) Haklarında uygulanan devlet memurluğundan çıkarılma cezaları disiplin cezalarının affına ilişkin Kanunla affedilen ve kendilerine 5510 sayılı kanunun geçici 4 ncü maddesiyle açıkta geçen sürelere ilişkin primleri borçlanma imkanı verilenlerden söz konusu ödemeyi yapanlara aynı kanunun geçici 43 ncü maddesi kapsamından yararlanma imkanı verilerek ödedikleri tutarın kendilerine iadesi, bu kapsamda olup haklarında istekleri doğrultusunda emeklilik işlemleri yapılanların emekli maaşı/ikramiyesi mağduriyetinin giderilmesi, geçici 44 ncü madde kapsamında primleri ödenen sürelerin kazanılmış hak aylığı kapsamında değerlendirilmesi

22) Kadroya geçirilen sözleşmeli personele getirilen 5 yıllık kurumlar arası nakil yasağının eş durumu ve sağlık mazereti yönünden değerlendirilmesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber