PTT, emeklilerini kapı dışarı ediyor

Haber Giriş : 23 Mayıs 2005 07:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışırken maaşlarından kesilen paralarla yapılan huzurevinde ayda 300 YTL ödeyerek kalan 70 emekliye yuvalarını terketmeleri için 3 ay süre tanındı

Daha önce Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı olan ancak tüm hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devrinin yapılmasının ardından, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi adını alan PTT Hastanesi'nde kalan emekliler kapı dışarı ediliyor. PTT Hastanesi bünyesinde PTT Huzurevi olarak yapılan binada bulunan 70 emekli, 3 ay sonra nereye gideceklerini düşünüyor. Genel Müdürlük çalışanlarının maaşlarından kesilerek inşa edilen binadan çıkmak istemeyen PTT emeklileri, her ay buraya 300 YTL (300 milyon lira), diğer emekliler 350 YTL (350 milyon lira) ödüyor.

BAKANLIKTAN CEVAP YOK
16 Mayıs tarihinde kendilerine ulaşan tebligatla birlikte ne yapacaklarını bilemeyen emekliler, Başbakanlığa, Sağlık Bakanlığı'na ve PTT Müdürlüğü'ne müracaat ettiler. Başbakanlıktan "Sağlık Bakanlığı'yla görüşün" cevabı geldi, PTT Müdürlüğü'nden ise "3 ay içinde başınızın çaresine bakın" haberi ulaştı. Sağlık Bakanlığı ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Hastanenin Sağlık Bakanlığı'na devri, sadece emeklileri mağdur durumda bırakmadı. Çalışan PTT personeli de bundan nasibini aldı ve huzurevinde çalışan 126 kişinin işine son verildi.

BENİM PARAMLA YAPILDI
Huzurevinde kalan PTT emeklisi 78 yaşındaki Nebahat Coşkun, "12 yıldır burada kalıyorum. Kimsem yok, gidecek yerim yok. PTT Genel Müdürlüğü'nden emekliyim. Bu bina 13 sene evvel yapıldı. Benim maaşımdan Ankara'dayken bu binanın yapım parası kesildi. Annem ölünce yalnız kaldım. Huzurevinin doktorlara yakın olması yüzünden buraya geldim. Sağlık Bakanlığı hâlâ buraya personel yollamadı. Ne yapacağız bilmiyorum. Bizi kapıya koymasınlar. 'Huzurevi'ni kapatıyoruz 3 ay içinde gidin' diyorlar. Bize yer de göstermiyorlar. Arkadaşlarımın içinde ağlayanlar oldu. 500 milyon emekli maaşım var. PTT emeklisi olduğum için 300 milyon lira veriyorum. Bizden 3-5 kuruş fark alsınlar onu verip burada kalalım" diyerek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Huzurevi çalışanlarından Yüksel Şimşek de, "Sağlık Yardım Sandığı'ndan sözleşmeli olarak 3 yıldır burada çalışıyordum. Sağlık Bakanlığı'na devrinden sonra işime son verildi. Benim gibi 126 kişiyi kapının önüne koydular. 126 kişi demek 500 kişi demek. İnsanlar mağdur olmayacak dediler ama mağdur olduk. 11 yaşında kızım var ve şu anda işsizim. İşsizlik maaşı da bize yetmiyor. Kızım okuyor, parayı nasıl yetiştireyim?" dedi.

d.b.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber