Laboratuvar teknisyen ve teknikerlerinden kontenjan azlığına tepki

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ağustos 2011 00:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Laboratuvar teknisyen ve teknikeri az kontenjana tapki gösterdi. Hastaneler laboratuvarlarında çalışanların yüzde 60'ının laboratuvar teknisyen ve teknikerleri olmadığını belirten adaylar, 61 olarak belirlenen kontenjana tepki gösterdi. İşte üyelerin tepki mesajı...

KPSS 2011/ 8 alımlarını Protesto ediyoruz.

Ülkemizde sağlık mesleklerin tümünün hayati öneme haiz olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Ülkemizde istihdam edilme ve kurumlarda personellerin çalışmaları arasında bir uçurum mevcuttur. Şu an Sağlık Bakanlığı Hastanelerinde laboratuarlarda çalışan personellerin yaklaşık %60 laboratuar teknisyeni ve teknikeri değildir. Buralara atanan laboratuar teknisyenleri ve teknikerleri başka birimlerde çalışmaktadırlar.

Ülkemizde gerek Özel gerekse Kamu kuruluşlarında meslekleri çatışır hale gelmiştir. Herkes herkesin işini yapar durumdadır. KPSS 2010/5 alımında Laboratuar Tekniker Sayısı 55 Laboratuvar Teknisyeni Sayısı:50 dir.

Ülkemizde 1985 yılından bu tarafa eğitim veren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulları Tıbbi laboratuar bölümü 40 üniversitemizde okutulmakta, Aynı şekilde 1960 yılından beride sağlık Meslek Liselerinde Laboratuvar Teknisyenliği eğitimi verilmektedir.

Şu an itibari ile mezun olup bu bölümde bekleyen kişi sayısı 13.000 +9000= 22.000 kişidir.

Eğer bu mesleği yapmak için okul okumaya gerek yoksa ve herkes yapacaksa Sağlık Meslek Liselerini ve Sağlık Meslek Yüksek okullarını kapatınız. Bunca Milli Sermaye ve beden gücüne yazık oluyor.

Son yapılacak olan KPSS 2101/5 alımında laboratuar teknikerine ve teknisyenine verilen sayı 105 kişidir Aynı zamanda 2011/8 Sağlık Bakanlığı alımlarında bu sayı 61 dir Bu ülkede sadece 61 laboratuvar Teknikeri ve Teknisyenine mi ihtiyaç var? Planlama yapanların daha dikkatli ve daha adil olmaları gerektiği kanaatindeyiz

Sağlık Memurları daha önce Hemşire Kadrosunda alınırken şimdi ayrıca sağlık memuru kadrosu verilmesi düşündürücüdür?

Sağlık camiasına 2003/70 genelge ile cihaz başı eleman tanımı ile alanı sağlık olmayan kişilerin istihdamına olanak sağlayan kamu ve özel sektörde laboratuarda çalışanların kimler olduğunu denetlemeyen Sağlık bakanlığı Strateji Daire Başkanlığı, Personel Genel Müdürlüğü, Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünü kınıyoruz.

memurlar.net forum üyeleri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber