Türk Telekom Personelinin Nakli Dosyası (1)

Türk Telekom personelinden gelen sorular üzerine bugünden itibaren dosyalar yayımlayacağız. Bu ilk dosyamızda, personelin hukuki durumu, nakil işlemlerinin başlayıp başlamadığı, Devlet Personel Başkanlığının atamaları kaç gün içinde yapacağı, naklen atamaların hangi kurumlara yapılacağı ve kişilerin hangi unvanlarla atanacağı gibi sorulara cevap verilmektedir. Dosyaya ulaşmak için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ocak 2006 07:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom personeli için Forum'da ayrı bir kategori açılmıştır. Nakle tabi ziyaretçilerimiz bu kategoriden bilgi alış verişinde bulunabilirler. Forumun bu bölümüne ulaşmak için tıklayınız.

1-Türk Telekom'da çalışan personelin şu andaki hukuki durumu nedir?

Türk Telekom hisselerinin devir işlemi tamamlanmış ve kamu payı yüzde ellinin altına düşmüştür. Şuan itibariyle Türk Telekomda;
- aslî ve sürekli görevlerde çalışmakta olanlar ile
- 22.1.1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tâbi olarak kadrolu veya sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar ve
- kapsam dışı personel,
kamu görevlerinden yüzseksen gün aylıksız izinlidir.

2- DPB'ye bildirimler başladı mı?

180 gün içerisinde, kişiler aylıksız izinlidir. Bu süre içerisinde iki durum söz konusudur.

a-Türk Telekom tarafından personelin hizmetine ihtiyaç duyulmadığının tespitiyanlar tespiti: Bu halde personel tespit tarihinden itibaren 30 gün içinde Türk Telekom tarafından Devlet Personel başkanlığına bildirilmektedir.

b- Personelin kendi isteğiyle nakil talep etmesi: Bu halde, personel talep tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde Türk Telekom tarafından Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

Her iki durumda da aylıksız izinler bu tarihler itibarıyla sona erer.

(a) veya (b)'deki durumlar hiçbir halde hisse devir tarihinden itibaren yüzelli günü aşamaz.

3-Devlet Personel Başkanlığına bildirilen personel kaç gün içerisinde atamaları yapılmaktadır?

Başkanlığa bildirilen personel, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre kazanılmış hak aylık derecesinden aşağı olmamak kaydıyla, 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarından Devlet Personel Başkanlığınca tespit edilen kadroya, kırkbeş gün içerisinde ataması teklif edilecektir. Devlet Personel Başkanlığı tarafından gönderilen atama teklif yazısının atamayı yapacak kamu kurum ve kuruluşuna intikalinden itibaren otuz gün içerisinde bu kurum ve kuruluş tarafından atama işlemlerinin yapılması zorunludur.

4-Atama teklifleri hangi kurumlara yapılmaktadır?

Atama teklifleri öncelikle 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yapılmaktadır. 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamı dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarının (özelleştirme kapsamındaki kuruluşlar hariç) mevcut boş kadro veya pozisyonları ile Üst Kurullara, bu kurumlardan talep yazısı getirilmesi halinde atama teklifi yapılabilmektedir.

5-Devlet Personel Başkanlığı kişileri hangi unvanla atayacaktır?

Bu husus, 24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Kanun Çerçevesinde Nakledilecek Personel Hakkında Tebliğde düzenlenmiştir.

Ekli (1) sayılı cetveldeki personel: 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (1) sayılı cetveldeki kadrolarda istihdam edilmekte olanlar (Burada genelde üst düzey personel yer almaktadır; genel müdür, bölge müdürü, daire başkanı vb.) ile burada sayılan unvanlarla çalışan diğer statülerdeki personelin atama teklifleri Araştırmacı unvanlı kadrolara yapılacaktır. Buna göre Telekom personelinin hangi statüde/ cetvelde yer aldığını bilmesi halinde hangi unvanda naklinin yapılcağını öğrenmesi mümkündür.

Müfettişler: Diğer taraftan, Tebliğ hükmü gereğince, (1) sayılı cetvelde yer alan, mesleğe özel yarışma sınavı ile giren ve belirli süreli meslek içi eğitimden sonra özel bir yeterlik sınavı sonucunda göreve alınanların atama teklifleri, Müfettiş unvanlı kadrolara yapılmaktadır.

Diğer personel: Bunların dışında kalan personelin atamaları ise benzer unvanlara yapılmaktadır. Örnek vermek gerekirse:

Memur- Memur

Amir- Şef

Tekniker -Tekniker

Teknisyen Yardımcısı -Teknisyen Yardımcısı

Uzman- Uzman

Uzman Yardımcısı- (Şef)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber