Genel Müdür'ün rögar kapağı isyanı

Rögar kapağı hırsızlarına ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya da isyan etti. Hırsızların özel dizayn araçlarla bu yıl yaklaşık 4 bin kapak çaldığını belirten Kaya, "Çalınan kapakları ekonomik değeri olmayan kompozit kapaklarla değiştiriyoruz, onu da çalıyorlar. ASKİ milyonlarca lira zarar girerken, ciddi kazalar ve yaralanmalar da oluyor" dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Kasım 2014 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Genel Müdür'ün rögar kapağı isyanı

Başkent'in en büyük problemlerinden biri olan 'rögar kapağı ve ızgara hırsızlıkları' son dönemde ciddi oranda arttı. Hırsızlar, özel dizayn araçlarla bu yıl 4 bin kapak ve ızgara çaldı.

Ankara Hürriyet, rögar kapağı hırsızlıklarıyla ilgili gelen yoğun şikayetler üzerine kentin farklı noktalarını gezerek, açıkta kalan tehlikeli rögarları fotoğrafladı. Başkentliler, çalınan rögar kapaklarının yarattığı tehlikeye kendi yöntemleriyle önlem almaya çalışırken, Abidinpaşa'da yaşayan Emre Kadıoğlu, son dönemlerde hırsızlık vakalarının arttığını söyledi. Kadıoğlu, "Demir hırsızlığının önünü açan onları satın alanlardır. Belediye ve emniyet güçleri çalanı yakalayamıyorsa, alıcıları bulup bu işin önünü kesmelidir. Yoksa gece saatlerinde can ve mal kaybı olan kazalar sıklaşacak" diye konuştu.

Öte yandan, alınan tüm önlemlere karşın her yıl binlerce rögar kapağı ve yağmursuyu ızgaralarının çalınarak satıldığını belirten ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, hırsızların özel bir araçla kapakları çaldığını söyledi. Kaya, "Başkent'in cadde ve sokaklarında toplam 300 bine yakın rögar kapağı ile yağmursuyu ızgarası bulunuyor. Her yıl bu ızgaraların yaklaşık 4 bine yakını çalınıyor" dedi.

Çalınan kapakların yerine kompozit malzemeyle değiştirdiklerini ifade eden Kaya, şöyle devma etti:

KOMPOZİT MALZEMEYİ DE ÇALIYORLAR

"Eskiden bu kapaklar pik döküm malzemeden üretildiği için hurda niyetine satılmaktaydı. Biz bu kapakları kompozit malzemeyle değiştirdik. Yani bu kapaklar çalınsa da satılamaz, ekonomik değeri yok. Ancak geri dönüşümü ve ekonomik değeri olmayan bu kompozit kapakları da çalıyorlar. ASKİ'ye maliyeti milyonları buluyor. Hırsızlıklar, trafik kazalarına ve ciddi yaralanmalara da neden oluyor. Vatandaşlarımız, kapağı çalınmış rögar ve ızgaraları gördüklerinde vakit kaybetmeden Mavi Masa 153 ve Polis İmdat 155 no'lu telefon hatlarını arasınlar."

Hırsızlar, bu iş için özel dizayn ettikleri araçları kullanıyor. Bu araçların orta zeminine ızgaralar ve rögarları alacak kadar delik açıp, bu araçları kapakların bulunduğu alanın üzerine park ederek, kimsenin fark etmeyeceği şekilde çalıyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber