İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık İdaresi Yüksek okulu mezunlarına müjdeli haber

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'ün daha önceki olumsuz kararı için tıklayınız.

YÖK Başkanlığı, Sağlık Bakanlığına 8.6.2006 tarih ve 1780-12256 sayılı yazıyla Sağlık İdaresi Yüksek okulu mezunlarının Sağlık Bilimleri Lisansiyeri ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıfında sayılmalarının uygun olmayacağına karar verdiğini bildirmişti.

Sağlık Bakanlığı YÖK'ün bu kararını 18.09.2006 tarih v e162406 sayılı yazı ile taşra teşkilatlarına duyurmuştu. Bakanlığın bu duyurusundan önce sendikamızın hukuki desteğiyle açılan bireysel davalar sonucu bu okulu bitirenler sağlıkla ilgili üst öğrenim bitirmiş sayılıyordu. Fakat bu duyurudan sonra Sağlık Bakanlığı, dava açarak kazananlar da dahil olmak üzere tüm mezunlar için sağlıkla ilgili üst öğrenim haklarını geri almıştı.

Bu süreçten sonra, bireysel bir başvuruyu değerlendiren Ankara 3. İdare Mahkemesi Sağlık İdaresi Yüksekokulunun sağlıkla ilgili bir üst öğrenim olduğu yönünde karar vermişti. Son toplantısında konuyu görüşen YÖK Başkanlığı, Ankara İdare Mahkemesinin son kararı doğrultusunda sağlık idaresi yüksekokulu'nun sağlıkla ilgili üst öğrenim olmadığı yolundaki 1993 ve 2006 yıllarında aldığı iki kararı iptal ederek, bu okulu bitirenlerin Sağlık Bilimleri Lisansiyeri ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıfında sayılmasını kararlaştırdı.

TÜRK SAĞLIK-SEN KARARI BAKANLIĞA İLETTİ

YÖK'ün bu kararı Sağlık Bakanlığına iletilmediği için, Sağlık İdaresi mezunlarının YÖK'ün kararını gerekçe göstererek kurumlarına başvuru yapması gerekiyor. Ancak, tüm mezunların konuyla ilgili ayrı ayrı başvuru yapmasının, ve zaman kaybının önlenmesi için Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, kararı Sağlık Bakanlığına yazılı olarak iletti. Türk Sağlık-Sen'in bakanlığa gönderdiği yazıda, YÖK'ün kararının taşra teşkilatlarına bildirilmesi, ve okul mezunlarının bireysel başvuru yapmaları beklenmeksizin, Sağlıkla ilgili bir üst öğrenim bitirmiş sayılması istendi.

Karar uygulandığında Sağlık İdaresi Mezunu çalışanlar ?sağlık hizmetleri? sınıfında sayılacak ve sağlıkla ilgili üst öğrenim bitirenlerin yararlandığı ek gösterge ve özel hizmet tazminatlarından faydalanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber