ÖSYM sorularında Paralel dağıtım teknikleri

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı, YÖK Üyesi Abdullah Çavuşoğlu çalınan KPSS sorularıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ocak 2015 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM sorularında Paralel dağıtım teknikleri

Sosyal medya hesabından açıklama yapan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, çalınan ÖSYM sorularının nasıl dağıtıldığını açıkladı.

İşte Çavuşoğlu'nun o twitleri;

1. ÖSYM sorularında PARALEL dağıtım teknikleri: ÖSYM soruları klasik olarak kilitli kamyonlarla Kilitli Kutularla dağıtır sınav günü açılır.

2. PARALEL yöntemlerle elde edilen sorular biraz farklı dağılır Dersanelerde ABİMİZ felanca şu 7 soruyu rüyasında gördü diyerek..

3. Veya biz bu konularda uzmanız şu soruların çıkması kuvvetle muhtemeldir diyerek dağıtım sağlanır. Bu sayede dersanelerin rakiplerini geçer

4. Asıl dağıtım işinde Kullanılan malzemeler FLASH bellek yabancı İnternet mail hesapları (google, yahoo gibi), basılı materyaller..

5. Kullanılmayacaklar listesinde ise Telefonlar, yerli mail hesapları gibi içeriden (ULUSAL) takip edilebilecek unsurlardır.

6. PARALEL soru dağıtım TEKNİKLERİ devam: Sorular ve cevapları birlikte gönderilir klasik olarak doğru cevap komple BOLD yapılır.

7. Sorular ve cevaplarıı genelde RAKİP dersanelerin DENEME sınavları adı altında etiketlenerek hem KAMUFLAJ hem de gerkirse lekeleme sağlar

8. Cevaplarda bazen kafa karışıklığı yaratmasın ve kolay ezberlensin diye sadece doğru cevap şıkkı bırakılır. Ezber kolaylaşır.

9. Bazı durumlarda ise seçicilik artsın diye yanlış cevaplar ??????? şeklinde işaretlenir ve sadece doğru cevaplar bırakılır.

10. Tüm soruların cevaplanması farkedilme riskinden dolayı sorulara atlamalı veya blok atlamalı cevap verilir. HIRSIZ kalabalışa karışır..

11. Soru bazen tarifle cevaplanır örn: kestane şekeri sorusuna BURSA cevabı verilecek gibi. Karadeniz haritası verilecek oradan RİZEyi seç gbi

12. Bazı sorularda ise cevap: ŞU Tanımını ÖĞREN! şeklinde endirek yolla adaya verilir. Bazen farklı görsel resim konulur ama cevap doğru verlir

13. PARALEL ler yolsuzluk vs derken pek çok insanın geleceğini hayallerini çaldı hırsızlara onların deyimiyle cevap vereyim ÇAL-DI-NIZ !!!

14. OLİMPİYATLARA hazırlananlar ise bazan ALTIN GÜMÜŞ BRONZ madalya kazanırlar. FAKAt bu olimpiyatlarda ONLARCA ALTIN ONLARCA GÜMÜŞ ve

15. ONLARCA BRONZ madalya dağıtılır. Detayına girmeyeyim TEMEL bilimlerde bunca madalya kazanan çocuklardan DÜNYA çapında 1 tek bilim adamı

16. Çıkmaz çünki hedef OLİMPİYATLARLA sınırlıdır. O da en büyük reklam aracıdır. Peki bu okulların başarısı nedir varmıdır sorusuna cevap.

17. Verelim MEB yazdığımız gibi okulların ilk 1000 sıralaması yapar TEOG öncesi SBS liseye girişi YGS de liseden çıkışı temsil eder.

19. Yani bir okul mesela SBS de 25. ise YGS de 25. sıraya oturuyorsa öğrencisinin düzeyini muhafaza etmiştir. Giriş 14. çıkış 29. ise ..

20. Başarısız giriş 17. çıkış 9. ise başarılı demektir. Rakamlar rastgeledir. 2012 yılı için yaptığım bir çalışmada PARALEL fen liselerinden

21. Rastgele ilk 50 arasından 21 adedini aldım ve 277 öğrenci aldıklarını gördüm. Bu okulların SBS giriş ve YGS çıkış düzeylerine baktığımda

22. Sadece 1 tanesinin öğrencilerin düzeyini muhafaza ettiğini diğer 20 okulun düzeyi düşürdüğünü tespit ettim. Sonuçlara kendim dahi..

23. İnanamadım. Buna karşılık devletin ANKARAdaki Atatürk Anadolu lisesinin 320 öğrenci kabul ettiğini ve SBS de 55. YGS de 29. sıraya..

24. Yerleştiğini gördüm. Yani devletin 1 tek ANADOLU lisesi PARALELin 21 tane FEN lisesinden daha başarılı idi. Ama Medya kullanımı böyle..

25. Sonuçları pazarlatıyor işte. Yöntemimi eleştirenler olabilir çünki o yıl giren çocuklar 3-4 yıl sonra mezun oluyorlardı.

26. Fakat yöntem aynı düzeyde öğrenci kabulündendolayı az bir hata ile doğru sonuç veren bir yöntemdi. BİLGİLENDİREYİM İSTEDİM!

27. İstatistik iyi bir bilimdir. Bizde az yetişse de! Yazdıklarıma inanmayanlar MEB in her yıl yayınladığı istatistiklere bakabilir.

29. Ben istatistiklerin yalancısıyım. TEOG sonrası sistem değiştiğinden veriler değişmiştir ama onlara da ayrıca bakılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber