TBMM Eski başkanlarından Sabit Osman Avcı vefat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2009 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski TBMM Başkanlarından Sabit Osman Avcı vefat etti. Avcı, geçirdiği kalp krizi sonucu İstanbul'da özel bir hastaneye kaldırılan Avcı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yetkililer, Avcı'nın hastaneye getirildiğinde kalbinin çalışmadığın, yapılan müdahalelerin yetersiz kaldığını bildirdiler.

Avcı'nın cenazesinin düzenlenecek devlet töreninin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Sabit Osman Avcı, 1921 yılında Artvin'de doğdu. 1944 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'ni bitirdi. Orman yüksek mühendisi olarak Orman Genel Müdürlüğünün çeşitli birimlerinden çalışan Avcı, 1953 yılında araştırma yapmak için ABD'ye gitti.

Avcı, Mersin Orman Başmüdürü iken 1961 yılında Artvin milletvekili olarak Meclis'e girdi. 26 Kasım 1970'de TBMM Başkanlığına seçilen Avcı, 24 Ekim 1973 tarihine kadar bu görevde kaldı. Sabit Osman Avcı, 1977'de İstanbul milletvekili seçilerek, 12 Eylül 1980'e kadar görevini sürdürdü.

TBMM BAŞKANI TOPTAN: SABİT OSMAN AVCI'NIN ÜLKEMİZE VE DEMOKRASİMİZE YAPMIŞ OLDUĞU DEĞERLİ KATKILARIN VE AZİZ HATIRASININ UNUTULMAYACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM

TBMM Başkanı Köksal Toptan, eski TBMM Başkanlarından Sabit Osman Avcı'nın ''Türkiye'ye ve Türk demokrasisine yapmış olduğu değerli katkıların ve aziz hatırasının unutulmayacağına yürekten inandığını'' belirtti.

TBMM Başkanlığı İletişim Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Köksal Toptan, Avcı'nın vefatı dolayısıyla eşi Münire Avcı'ya başsağlığı mesajı gönderdi.

Toptan, mesajında, demokrasinin kalbi, halk iradesinin hayat bulduğu TBMM'nin 11. Başkanı Avcı'nın vefatından derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.

TBMM Başkanlığı gibi onurlu bir görevi 26 Kasım 1970-Ekim 1973 tarihleri arasında başarıyla yerine getiren Avcı'nın, Türkiye'ye çok önemli hizmetlerde bulunmuş seçkin bir devlet adamı olduğunu ifade eden Toptan, şunları kaydetti:

''Merhum Avcı, üstlendiği görevlerde yaptığı başarılı çalışmalarla Türk milletinin takdirini kazanmıştı.

Sayın Sabit Osman Avcı'nın ülkemize ve demokrasimize yapmış olduğu değerli katkıların ve aziz hatırasının unutulmayacağına yürekten inanıyorum.

Bu büyük acınızı yürekten paylaşıyorum. Kıymetli eşiniz Sayın Sabit Osman Avcı'ya Allah'tan rahmet, size, ailenize, yakınlarınıza, sevenlerine ve tüm milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.''

TBMM Başkanı Toptan, ayrıca Sabit Osman Avcı'nın eşi Münire Avcı'yı telefonla arayarak başsağılığı dileklerini de iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber