Milli Eğitim Bakanı, milletvekillerine birer mektup yollayarak öğretmen atamalarında ?torpil istemeyin" mesajı gönderdi.

Haber Giriş : 08 Ağustos 2003 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı, milletvekillerine birer mektup yollayarak öğretmen atamalarında ?torpil istemeyin" mesajı gönderdi.

Ögretmen atamaları sebebiyle kendisine gelen taleplerden bunalan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, milletvekillerine birer mektup yollayarak üstü örtülü biçimde ?torpil istemeyin" mesajı gönderdi. Çelik, milletvekillerine gönderdiği mektupta, kadro kullanım izni alınan 20 bin kadroya öğretmen alınacağının açıklandığını ve 13 Temmuz tarihinde de ÖSYM tarafından sınav yapıldığını ve sonuçların açıklandığını anlattı. Çelik, bu yıl ilk defa öğretmen alımlarında adayların ?Elektronik Başvuru Formu" ile müracaatta bulunacağını ve adaylardan herhangi bir ücret alınmayacağını da belirtti.

Çelik, atamalarda ilk defa ağırlığın ?sınav sonuçlarına göre başarılı olan adaylara" verileceğini vurgulayarak, açıktan ve kurumlararası nakil yoluyla atanacak öğretmenlerin da başvuru sayısına, o branştan ayrılan kontenjana ve nihayet belirlenen kadro miktarına göre atanacağını kaydetti.

Bilgisayar ortamında
Milli Eğiçtim Bakanı Hüseyin Çelik, ilk defa öğretmen olarak atama isteğinde bulunan adayların da, açıktan ve kurumlararası nakil yoluyla yapılacak öğretmen atamalarının da, bilgisayar ortamında tamamlanacağını bildirdi. Bakan Çelik, öğretmen alımları için duyuruların 22 Ağustos tarihine kadar süreceğini ve ?Elektronik Başvuru Formu"nu internet ortamında doldurmak suretiyle yapılacağını vurgulayarak şöyle devam etti:

Eylül'ün ilk haftası
?Atamalar, Eylül ayının ilk haftasında belirlenecek bir günde bilgisayar ortamında basın mensuplarının da hazır bulunduğu ortamda, açıklandığı gibi hiçbir müdahele yapılmadan gerçekleştirilecektir. Öğretmenlerimizin görev yerleri 2003-2004 öğretim yılı okullar açılmadan belirlenecek ve süratle göreve başlamaları sağlanacaktır. Bu prosedürün dışında hiçbir şekilde işlem yapılmayacaktır. Bilgilerinizi rica ederim."

H.O Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber