'Yargı kararı neyse ona hepimiz saygı gösteririz'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi Kanunu ile ilgili verdiği karara ilişkin "Yargı kararı neyse ona hepimiz saygı gösteririz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hilton Garden Inn Mardin Otel'de düzenlenen GAP Eylem Planı revizyon toplantısının kapanışında konuşan Yılmaz, ilgili bütün kurumların notlarını aldığını, bunların değerlendirileceğini ve yeni eylem planının oluşturulacağını kaydetti.

Türkiye'nin eskisinden çok daha güçlü olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Bütçemiz çok daha güçlü. Geçmişte hayal dahi edilemeyen projeleri, bugün tartışabiliyoruz, yapmayı, gerçekleştirmeyi konuşabiliyoruz. Bu Türkiye'nin geldiği yeri gösteriyor. Fikirlerini bizlerle paylaşan herkese şükranlarımı sunuyorum. Gaziantep'te de benzer bir toplantı yaptıktan sonra, artık eylem planımızı yavaş yavaş şekillendireceğiz. Bu çalışmalarımız yıl sonuna kadar da bitmiş olacak. Yıl sonunda mevcut eylem planımız biterken, 2013'e yeni eylem planıyla gireceğiz inşallah."

Bakan Yılmaz, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi ile ilgili verilen karar için neler söyleyeceksiniz-" sorusu üzerine Yılmaz, "Biz sabahtan beri toplantılardayız. Ben henüz karar metnini tam olarak okumuş değilim. Tabii yargı kararı neyse ona hepimiz saygı gösteririz. Görev süresi 7 yıl olmuş. Hayırlı olsun demekten başka benim söyleyeceğim bir şey yok. Yargı kararı" dedi.

-"Mayınlı arazilerin durumu"-

"Mayınlı araziler için yapılan çalışmaların ne aşamada olduğu" da sorulan Yılmaz, bölge için mayınlı araziler konusunun önemli olduğunu belirtti.

Toplantıda, mayınlı araziler konusunun da gündeme geldiğini, bu alanda bir kanun çıkardıklarını aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu görevi, Milli Savunma Bakanlığı'na verdik. Orada bir grup oluştu ve bu çalışmaları yürütüyor. Tabii Suriye'deki gelişmeler nispeten olumsuz etkileyebilir. Ancak biz yine teknik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mayınlardan bir şekilde sınırlarımızı temizleyeceğiz. 'Temizlendikten sonra hangi amaçla kullanılabilir' konusunda Harran Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaremiz ortaklaşa bir program yürüttüler. Tamamlama aşamasına gelmiş durumdayız. Bu toprak geniş bir toprak. Yüzlerce kilometrelik bir alan. Madencilikte, ulaştırmada, kültürel, turizm için kullanılabilecek alanlar var. Bunları ayrıntılı bir şekilde çalıştık. Mayınlar temizlendikten sonra, en verimli ve toprağın özelliklerine en uygun şekilde değerlendirmeyi yapacağız."

Muhabir: Şengül Oymak / İbrahim Yakut

Yayıncı: İbrahim Uyar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber