Taşeron postacılardan işten çıkarılmalara tepki

İZMİR'de PTT bünyesinde posta dağıtımında çalışan 130 taşeron işçinin 1 Şubat itibariyle işten çıkarılacak olması protesto edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ocak 2013 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taşeron postacılardan işten çıkarılmalara tepki

PTT Konak Dağıtım Merkezi önünde toplanan yaklaşık 50 posta dağıtım görevlisi ve KESK Haber-Sen üyeleri, 130 taşeron işçinin 1 Şubat 2013 itibariyle işten çıkarılacak olmasına tepki gösterdi. Toplanan kabalalık 'Direne dirine kazanacağız', 'Taşeron köleliğe hayır' ve 'Susma sustukça sıra sana gelecek' sloganları attı. KESK Haber-Sen Örgütlenme Sekreteri Selda Kütük basın açıklamasını okudu. PTT'de yapılan yeni düzenlemeler ile kamu emekçilerinin mağdur edileceğini belirten Kütük, işten çıkarılmalar sonrası iş yoğunluğunun artması ile vatandaşların da mağdur edileceğini söyledi. Taşeronda çalışan işçilere 3-5 bilet uygulaması gibi kullan at modelinin uygulandığını belirten Kütük, şöyle dedi:

"Konak Posta Dağıtım Merkezi, Bornova Dağıtım, Karşıyaka Dağıtım, Narlıdere Dağıtım ve Karabağlar Dağıtım Müdürlüklerinde toplam 130 civarında, taşeron şirket elemanının işine son verilmesi söz konusu. İşten çıkarmaların ne amaçla yapıldığı muammadır. 130 kişinin işine son verildiği zaman PTT çalışanı arkadaşlarımızı büyük zorluklar beklemektedir. Çünkü işlerinin yoğunluğu iki katına çıkacaktır. Az personel ile çok iş yapılmak istenmektedir. Bu durum vatandaşlarında mağdur olmasına sebep olacaktır. Gönderiler İzmir halkına zamanında ulaşmayacak ve vatandaş mendi kaderine terk edilecektir. İşten çıkarılmalarının durdurulması ve çalışanlara iş, güvenceli gelecek talep ediyoruz."

Basın toplantısı ardından KESK Haber-Sen Örgütlenme Sekreteri Selda Kütük ve beraberindekiler Ulaştırma Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğü'ne taşeron işçilerin işten çıkarılmasının durdurulması yönünde talebin bulunduğu mektupları gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber