Savunma Sanayii Müsteşarı 2023 hedeflerini anlattı

"Yürüttüğümüz projelerle 2023 yılında kendi milli tüfeğini, topunu, tankını, helikopterini, uçağını, insansız hava araçlarını, uydularını tasarlayan, üreten ve ihraç eden bir Türkiye hedefliyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2014 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savunma Sanayii Müsteşarı 2023 hedeflerini anlattı

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, "Yürüttüğümüz projelerle 2023 yılında kendi milli tüfeğini, topunu, tankını, helikopterini, uçağını, insansız hava araçlarını, uydularını tasarlayan, üreten ve ihraç eden bir Türkiye hedefliyoruz" dedi.

Demir, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bursa Teknik Üniversitesinin (BTÜ) 2014-2015 akademik yılı açılış töreninde, "Türkiye'de Savunma Sanayisine Bakış ve Bulunduğumuz Nokta" konusunda ders verdi.

Türkiye'nin, savunma sanayisi hedeflerini anlatan Demir, şöyle konuştu:

"Yürüttüğümüz projelerle 2023 yılında kendi milli tüfeğini, topunu, tankını, helikopterini, uçağını, insansız hava araçlarını, uydularını tasarlayan, üreten ve ihraç eden bir Türkiye hedefliyoruz. Ülkemiz imkan ve kabiliyetlerini daha ileriye taşıma ve ülkemiz ordusunu bölgesel güç haline getirme noktasında özgün platformlar, güdümlü roketler, akıllı mühimmat, uzay ve siber uzay, öncelikli yatırım alanları olarak belirlenmiştir. Önem verdiğimiz projelerin birçoğunda teslimat aşamasına gelmiş durumda bulunuyoruz. Bu platform ve sistemler, yerli imkanlarla tasarlanmış olup Türk mühendislerinin özgün ürünleri olarak üretimleri Türkiye'de yapılmaktadır."

Savunma sanayisinin, Türkiye'nin genel teknoloji ve sanayi sistemlerinden ayrı düşünülemeyeceğini dile getiren Demir, temelde bilginin üretildiği, öğretildiği üniversiteler ve araştırma kurumlarının sanayiyle bağının sağlanmasının, en önemli hedefleri arasında gördüklerini bildirdi. Demir, şunları kaydetti:

"En zorlu, en teknolojik ürünleri de yerli imkanlarla üretmek konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Ülkemizdeki bütün kaynakları bu anlamda seferber edebilmek, başarının şartıdır. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında hedefimiz, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek, 2 trilyon dolar gayrisafi milli hasılaya ulaşmak ve 500 milyar dolar ihracat gerçekleştirmektir. Bu amaca matuf olarak savunma sanayimizde savunma 5 milyar dolar, sivil havacılık 10 milyar dolar, güvenlik 5 milyar dolar, sivil havacılık alanında hizmet ve bakım geliri 5 milyar dolar olmak üzere 25 milyar dolar ihracata, kritik teknolojileri bize ait, özgün ve rekabetçi sistem, platformlar üretmek ve uluslararası pazarlarda satmaya, dünya savunma, havacılık ve güvenlik sanayisi içinde ilk 100 firma arasına 5 Türk firmasının girmesine, en az 3 dünya markası ürün oluşturmaya yönelik çalışmalarımız devam etmektedir."

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 2010'da kurulan BTÜ'den hem ülke hem de şehir bazında beklentilerin yüksek olduğunu vurguladı.

Üniversitenin 4 yılda geldiği noktanın küçümsenemeyeceğini ifade eden Karaloğlu, "Beklentilerin çok fazla olduğunu hem Rektörümüz hem hocalarımız hem de öğrencilerimizin çok iyi bilmesi lazım. Türkiye'nin olduğu gibi şehir olarak bizlerin de hedefleri var. Bu hedeflere giderken üniversitemizden de faydalanacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen ise üniversitenin bölümleri, idari ve akademik kadrosu, öğrenci sayıları ve hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Karaloğlu, Demir'e Bursa'nın tarihi mekanlarının resmedildiği tablo ile çiçek hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber