Gelir memuru harcırah davasını kazandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Haziran 2008 00:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir memur, başka bir ilde düzenlenen sınava girdiğinde, buna ilişkin harcırah alıp almayacağı hususu 6245 sayılı Harcırah Kanunun 18/a maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre, harcırah alınabilmesi için memurun,

1- görevlerine ait mesleki ve sıhhi yeterliliklerinin tespiti

2- kurumlarınca görülecek luzüm üzerine imtihan için,
gönderilmesi gerekmektedir. Bu halde, gidiş dönüş için yol masrafı ve gündelik ile bu amaçla gönderildikleri yerde geçen sürenin en çok yedi günü için gündelik ödenmektedir.

Açılan dava, gelir memuru, Kars vergi Dairesinde iken Gelir İdaresi Başkanlığınca açılan Gelir Uzmanlığı sınavına katılmak üzere İstanbul'a gitmiştir. Memur dönüşte harcırah istemiş ama bu talebine yanıt verilmeyerek reddedilmiştir. İdare ödenmeme gerekçesi olarak, davacının kurum tarafından görülen lüzum üzerine sınava gönderilmediği, kendi isteği ile sınava katıldığı gösterilmiştir.

Mahkeme hakimi ise, Gelir İdaresi Başkanlığınca gelir uzmanlığı özel sınavı açıldığı, sınava girme şartlarına haiz memurlara başvuru imkanı tanındığı, memurların Valilik oluru ile görevli- izinli sayıldığı, daha üst görev niteliğindeki gelir uzmanlığı için söz konusu sınava katılmanın zorunlu olduğu gerekçesiyle, davacının kurumca görülen lüzum üzerine sınava katıldığı tespitini yapmış ve davacı lehine karar vermiştir.

KARARIN TAM METNİ

<İMG SRC="\common\news\documents\113002\1.jpg"> <İMG SRC="\common\news\documents\113002\2.jpg">

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber