Diyabakır Valiliğinden yeşil kart bürokrasisine çözüm

Haber Giriş : 12 Nisan 2005 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Valiliği, Yeşil Kartlar için yeni bir uygulama başlattı. Uygulamayla vatandaşların belge tasdik işlemi Yeşil Kart birimince yapılacak.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte hizmet standartlarının geliştirilmesi kapsamında Yeşil Kart işlemlerinin yürütülmesinde, vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi ve işlemlerin daha hızlı yürütülmesi amacıyla 13 Nisan tarihinden itibaren başlatılacak yeni uygulama için şunlar kaydedildi:

"Bu uygulamada, Yeşil Kart için ilk defa başvuran vatandaşlarımız, Yeşil Kart başvuru ve bilgi formunu usulüne uygun olarak dolduracak ve bu form, aile fertlerinden muhtaç ve 18 yaşından büyük her birey tarafından imzalandıktan sonra, gelir beyanında bulunacak ve bağlı bulunduğu muhtarlığa tasdik ettirerek, gerekirse il ve ilçe formu ve T.C. kimlik numaralı kimlik fotokopisini de ekleyerek, Yeşil Kart birimine teslim edecektir. Vatandaşlarımız, bundan böyle ilk başvurularda kurumları dolaşmayacak, belgelerin kurumlarda tasdik işlemi Yeşil Kart birimince yapılacaktır."

Açıklamada ayrıca, Yeşil Kart sahibi olup da vize yenilemesi yaptırmak isteyen vatandaşların ise, kurum incelemelerini kendileri yaptırdıktan sonra, başvuru ve bilgi formunu Yeşil Kart Bürosu'na teslim edecekleri belirtildi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber