Gediz Üniversitesi ve İzmir Barosu yeni TTK'yi masaya yatıracak

Gediz Üniversitesi ve İzmir Barosu, yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK)'nu masaya yatırıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gediz Üniversitesi ve İzmir Barosu, yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK)'nu masaya yatırıyor. Kanun hakkında bir süredir ülke genelindeki hâkimlere eğitim veren iki akademisyen, düzenlenecek sempozyumda merak edilenleri anlatacak. Hapis cezası, kasadan borçlanma yasağı gibi endişeye yol açan konulara da açıklık getirilecek.

Bin 535 maddeden oluşan yeni TTK'nin 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe girmesiyle ticaret hayatında yepyeni bir dönem başlayacak. Kanun kapsamındaki hapis cezası, kasadan borçlanma yasağı, yönetim kurulu üyelerinin dörtte birinin yüksek öğrenim görmüş olma şartı, bağımsız denetim zorunluluğu ve finans tablolarının internetten ilanı gibi konularda tekrar düzenleme yapılması gündemde olmasına rağmen hâlâ birçok soru zihinleri meşgul ediyor. Gediz Üniversitesi ve İzmir Barosu, iş dünyasında endişeye yol açan yeni TTK'ye mercek tutmak için harekete geçti. 18 Haziran 2012 Pazartesi günü İzmir Adliyesi'nde yapılacak sempozyumu, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Özekes ve İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş açacak. Ardından İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tekin Memiş ve Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Vural Seven konuşma yapacak.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile Türkiye Adalet Akademisi'nin isteği üzerine Türkiye genelindeki hâkimlere altı ayı aşkın süredir yeni TTK eğitimi veren Prof. Dr. Memiş ve Yrd. Doç. Dr. Seven, bu defa İzmirlileri aydınlatacak. Memiş, son düzenlemede yer alan ticari işletmeler, şirketler ve sigorta hükümlerini, Seven ise kıymetli evrak, taşıma ve deniz ticaret hukukuna yönelik değişiklikleri ele alacak. Esnaf, işadamları, sanayiciler, mali müşavirler ve muhasebeciler başta olmak üzere kanunun ilgilendirdiği kişiler ve kurumların nelere dikkat etmesi gerektiği anlatılacak, yeni düzenlemeyi yorumlayacak hukukçulara yol gösterilecek. Merak edilen, toplumda kaygıya yol açan konulara da açıklık getirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber