Uzman yardımcıları düzenlemeyi yeterli bulmadı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırladığı kanun tasarısına Uzman Yardımcıları Platformu'ndan itiraz geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzman yardımcıları düzenlemeyi yeterli bulmadı

Platformdan yapılan açıklamada, "Tasarı beklentileri karşılamıyor. Taslak Kanunlaşırsa sadece uzmanlık süresi kısalacak" denildi.

*Uzman ve uzman yardımcılığı için yalnızca sözlü sınav da yapılabilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırladığı kanun tasarısı uzman yardımcılarını memnun etmedi. Tasarıya katkıda bulunmak isteyen uzman yardımcıları internet üzerinde bir platform kurarak seslerini milletvekillerine duyurmaya çalışıyor. Milletvekillerine faks ve e-postalar gönderen kamu personelleri taslakta yeni düzenleme yapılarak uzman yardımcılığından uzmanlığa geçiş sınavının ve mülakatın kaldırılmasını istediler.

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırladığı kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'ndan geçerek Meclise Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilmişti.

Tasarı, uzman yardımcılarının uzman olabilmesi için zorunlu olan bekleme süresini 3 yıldan 2 yıla indiriyor. Tez hazırlama zorunluluğunu ortadan kaldırıyor ve Yabancı Dil zorunluluğunu ise kurum yöneticilerinin inisiyatifine bırakıyor.

Uzman Yardımcıları ise kamu kurumlarına (A) Grubu personel olarak girebilmek için iyi üniversitelerden mezun olmanın yanı sıra Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) hatırı sayılır bir puan almak gerektiğini belirterek, "Bunun yanı sıra girilecek kurumun yazılı ve sözlü sınavlarını başarıyla vererek ancak Uzman Yardımcısı olunabiliyor. Zorlu sınav maratonunu geçerek uzman yardımcısı olan ülkemizin genç beyinlerini tekrar bir yazılı sınava, akabinde mülakata tabi tutulmayı ve atamamızı da kurum yönetiminin inisiyatifine bırakılmasını büyük haksızlık olarak değerlendiriyoruz. Mülki Amir olarak atanan (A) Grubu personellerden Kaymakam adayları ilk sınavdan sonra bekleme süresini doldurup atanırken Uzman olmanın zorlaştırılmasını anlamsız buluyoruz" ifadelerine yer verdiler.

Uzman Yardımcıları Platformu ayrıca kurumların yapmış olduğu uzmanlık sınavını geçemeyenleri (A) Grubu meslek personelliğinden alıp (B) grubu kumu personeli olarak Başbakanlık Personel Havuzuna atılmasına da eleştirdiler. Platformdan yapılan açıklamada; "Onca emek vererek KPSS'den 85 ve daha yukarı puan alıp kurumlarda 3 yıl bazı yerlerde 5 yıl eğitim görerek belirli bir düzeye gelen personelin 65-70 puan alan B grubu personelliğe düşürülmesini kişi hakları açısından büyük kayıp olarak değerlendiriyoruz" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber