Erdoğan'dan o ilimize yeni havaalanı müjdesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: "Şimdi üçüncü bir havalimanının hazırlığı içindeyiz. Antalya'nın batı tarafına 850 milyon lira yatırım bedeli olan yeni havalimanının inşasına inşallah yıl sonuna kadar başlamayı ve en geç 2021 yılında hizmete almayı planlıyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2017 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'dan o ilimize yeni havaalanı müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alman Focus Dergisine verdiği röportaja ilişkin, "Neymiş efendim? 'Türkiye'de kimsenin can ve mal güvenliği yokmuş.' Bu ifade söz konusu zatın sehven değil, bilinçli olarak ülkemize iftira attığını gösteriyor. Yazıklar olsun. Ekmeğini yediği, suyunu içtiği, milletvekili ve emekli olarak maaşını aldığı devletine, ülkesine böylesine bir ihaneti yapabilen ve yüzü kızarmadan bunu savunan zata ne desek boştur." dedi.

Erdoğan, Expo Kongre Merkezi'nde, partisinin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısında partililere hitap etti.

Erdoğan, konuşmasında, milletin parçalanmasına, sorumluluk makamında olan bir kişi olarak müsaade etmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Göreve devam edecek veya yeni görev alacak kişilerin AK Parti'ye illerinde, ilçelerinde, ülke genelinde neler katacağını, nasıl bir fayda sağlayacağını göz önünde bulunduracaklarını belirten Erdoğan, davası, yüreğinde hizmet aşkı, kafasında projesi bulunmayan, ilkelere tüm benliğiyle bağlı olmayan hiç kimsenin, AK Parti'de yönetici konumuna gelemeyeceğini vurguladı.

Tüm ilçe ve il kongrelerinin bu anlayışla yapılarak, büyük kongre için hazırlıkların tamamlanacağına değinen Erdoğan, bu bayrak yarışında görevini devredeceklere teşekkür etti, yeni görev alacaklara başarılar diledi.

Nüfusuna göre Türkiye'nin 5. şehri olan Antalya'nın her yıl misafir ettiği milyonlarca turistiyle, aslında çok daha üst sıralarda bir yeri hak etttiğine inandığını aktaran Erdoğan, turizmin vitrin şehri Antalya'nın aynı zamanda tarımda da çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Erdoğan, geçen yıl 1 milyar doları bulan, bu sene çok daha fazla olacağı anlaşılan ihracatıyla Antalya'nın ticarette de önemli bir merkez olduğuna dikkati çekti.

"Böylesine kritik bir şehre, potansiyeline ve ülkeye olan katkısına uygun hizmetler getirmek gerektiğini gördüğümüz için Antalya'ya hep özel önem verdik." diyen Erdoğan, mevcut havalimanını, göreve geldikleri zaman dünyanın en modern havalimanlarından biri haline getirdiklerini anımsattı.

- "Antalya'yı ülkemizin tamana bağlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldiklerinde Antalya'daki havalimanının iş görmediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Antalya'ya bu yetmez dedik. Doğu tarafına, Gazipaşa'ya ikinci bir havalimanı inşa ettik. Şimdi üçüncü bir havalimanının hazırlığı içindeyiz. Antalya'nın batı tarafına 850 milyon lira yatırım bedeli olan yeni havalimanının inşasına inşallah yıl sonuna kadar başlamayı ve en geç 2021 yılında hizmete almayı planlıyoruz. Hızlı tren konusunda 2 ayrı hatla Antalya'yı ülkemizin tamamına bağlıyoruz. Birincisi Isparta-Burdur-Afyonkarahisar-Kütahya-Eskişehir istikametine giden, oradan da İstanbul ve Ankara'ya ulaşan hızlı tren projesidir. Antalya'ya bu yakışır ve bunu yapacağız. İkincisi de Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri istikametine gidecek olan hattır. Nasıl? Güzel mi? Ama bunları iyi bilelim ve çaldığımız her kapıya da bunları anlatalım. Her iki projeyle ilgili çalışmalar etap etap sürüyor."

Erdoğan, bunlarla da yetinmeyip Antalya'yı otobanla hem Afyonkarahisar hem Alanya istikametine bağlayacak bir projeyi de hayata geçireceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber