112'de dayak yemeyen yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahveci: 112 Acil Servis'te 1 yıl çalışıp darp edilmeyen hekim ya da sağlıkçı yok.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 112 Acil Servis çalışanlarının yanlış ihbarlar nedeniyle görevlerini yapmakta güçlük çektiğini belirterek, çalışanların hayatlarını riske atarak hizmet ürettiklerini kaydetti.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, 112 Acil Servis çalışanlarının bir çok sorunla karşı karşıya kaldığını belirtti.

112 Acil Servis çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydeden Kahveci, 24 saat aralıksız hizmet veren acil servis çalışanlarının çalıştıkları mekanların hizmet üretmeye ve görev sonrası dinlenmeye uygun hale getirilmesini istedi.

Olay yerinde yapılan müdahalelerde acil servis çalışanlarının kendi hayatlarını da riske attıklarına dikkat çeken Kahveci, şunları kaydetti:

''Çalışanlar hayatlarını riske atarak hizmet üretiyorlar. Bu yüzden iş riski tazminatını fazlasıyla hak etmektedirler. Bir an önce bu haktan yararlandırılmalıdırlar. Ambulansların teknik açıdan yetersiz oluşu nedeniyle personel hizmet vermekte sıkıntı yaşamaktadır. Araçlar çağın ihtiyaçlarına göre yeniden modernize edilmelidir.

Ayrıca genelge çıkmasına rağmen bazı kurumlarda hala ambulanslara kasko yapılmamaktadır. Ambulans şoförlerinin mağduriyetine yol açacak durumların önüne geçilmesi için bu araçların bir an önce kaskosu yapılmalı, Bakanlık bu konuda takipçi olmalıdır.''

''İHBARLARIN SADECE YÜZDE 2'Sİ SAĞLIKLA İLGİLİ''

112'ye gelen aramaların sadece yüzde 2'sinin sağlıkla ilgili, yüzde 98'inin ise sahte olduğunu bildiren Kahveci, acil servis telefonunun, yemek tarifi sormak, cep telefonlarının çalışıp çalışmadığını kontrol etmek gibi sorularla ''bilinçsiz veya art niyetli insanlar'' tarafından meşgul edildiğini belirtti.

''MÜDAHALE SIRASINDA ŞİDDETE UĞRUYORLAR''

Kahveci, 112 servis çalışanlarının olaylara müdahale sırasında şiddete uğradığını da savundu.

Yanlış ihbar, adres yetersizliği veya trafikte yaşanan sıkıntılar nedeniyle ambulansların olay yerlerine geç varabildiğini belirten Kahveci, olayların, bu nedenler gözardı edilerek ''ambulans rezaleti'' şeklinde kamuoyuna yansıtılmasının istenmeyen sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

Birçok acil servis çalışanının sağlık hizmeti vermeye çalıştığı olay yerinde şiddete maruz kaldığını iddia eden Kahveci, 1 yıl süreyle 112 Acil Servis'te çalışıp da darp edilmeyen hekim ya da sağlık personeli bulmanın imkansız olduğunu savundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber