Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT açıklaması: Seçim kaybetsek de yokuz

Erdoğan, "Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2019 15:15, Son Güncelleme : 17 Kasım 2019 01:22
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT açıklaması: Seçim kaybetsek de yokuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2002 yılındaki ilk iktidarından bu yana, bazı konularda popülizmin tuzağına düştü. Binlerce kişi sınavla kamuya girmeye çalışırken, sınavsız alınmış taşeron firma personelini sürekli işçi kadrolarına atamak bunların başında geleniydi. Memurlar.net olarak, objektif bir personel alım sürecinin yürütülmediği tüm uygulamalara 20 yıldır karşı çıkmaktayız, taşeron personele kadro verilmesine de bu nedenle karşı çıktı.

Şimdi yeni bir dalgayla karşı karşıyayız. Bir süredir, hizmet süresini doldurup da yaşa takıldığı için emekli olamayanlar, EYT adı altında örgütlenmekte ve bu örgütlülük Erdoğan karşıtı tüm cephelerce desteklenmektedir. EYT'yi destekleyenlerin, kamusal yarar gibi bir düşüncesi bulunmamaktadır. Sadece ve sadece Erdoğan iktidarını yıpratma ihtimali olduğu için EYT'liler desteklenmektedir. Aksi halde, henüz çalışma hayatında olması gerekenlerin, 45-55 yaş bandında emekli olmalarını savunmanın hiçbir mantıklı gerekçesi bulunmamaktadır. Ki hala ülkemizde 60'ında çalışan binlerce insan bulunurken....

Sosyal güvenlik bütçesinin açık verdiği ve Türkiyemizin de mali olarak iyi olmadığı bir dönemde, başka olumsuz uygulamalara bakarak, yeni bir haksızlık oluşturmak pahasına, sadece kendi menfaatini düşünerek talep de bulunmak, kabul edebilecek bir talep değildir.

Bu nedenle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kez popülizme kaçmayan ve ülke menfaatlerine uygun bu tavrını destekliyoruz.

İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN BUGÜN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı kampüsünde düzenlenen Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezleri toplu açılış törenine katıldı.

Tutturmuşlar bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır.

Biz bunu yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor.

Türkiye'nin son 17 yılda yaşadığı büyük değişimin en somut hissedildiği alanların başında sosyal güvenlik sistemimiz geliyor.

Geçmişte işçi için ayrı, memur için ayrı, esnaf için ayrı verilen hizmetleri tek çatı altında birleştirdik. Vatandaşlarımızın taleplerine doğrudan hizmeti verecek bir iletişim ağı vurduk.

Elektronik devlet uygulamalarıyla da geçmişte fiziki mekanlarda ve kağıt üzerinde yürütülen pek çok hizmeti elektronik ortama taşıdık. Muhtarlar ve korucuları devlet şemsiyesi altına aldık. Pek çok kesime fiili hizmet süresi hakkını verdik.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber