Memurların beklediği karar yarına kaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2007 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur maaşları yarın netleşecek

Başbakan Yırdımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıda, 16-17 Ekim itibariyle TBMM'ye sunulacak 2008 yılı bütçesini ele aldıklarını anlatan Çiçek, memur maaşlarını ele aldıklarını bildirdi.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun konuyla ilgili Bakanlar Kuruluna bilgi verdiğini belirten Çiçek, Yüksek Planlama Kurulu'nun yarın toplanarak memur maaşlarına ilişkin nihai kararın verileceğini söyledi.

Çiçek, "Memur maaşlarıyla ilgili konu da yarın büyük ölçüde netleşecektir" dedi.

Toplantıda, hükümetin acil eylem planının da görüşüldüğünü belirten Çiçek, "Bu defa daha uzun vadeli bir plan yerine yıllık. Bu yıllın sonuna kadar olan kısmı 3 aylık olarak hazırlandı, ondan sonraki kısmı da daha uzun vadeli olarak kamuoyunun bilgisine sunulacak. Yılın son üç aylık, yani Ekim, Kasım, Aralık'la ilgili 77 faaliyeti kapsayan bir eylem planı var. Bu büyük ölçüde 9. Beş Yıllık Kalkınma Planı'ndaki hedeflerle bağlantılı bir üç aylık eylem planıdır" diye konuştu. Çiçek, bu konuyla ilgili Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in yaptığı çalışmalar ve bu üç aylık planda yer alan hususlarla ilgili bir basın toplantısı yapacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber