Öğrencilerin tahta köprü üzerindeki yol çilesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2007 20:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Osmaniye'de bir köyde öğrenciler okula gidebilmek için tahta köprüden geçmek zorunda kalıyor. Tahta köprü üzerinden geçen öğrenciler zaman zaman dereye düşme tehlikesi yaşıyor.

Merkeze bağlı Kırıklı köyünde Kalecik suyu üzerine kurulu tahta köprüden geçerken başta öğrenciler olmak üzere köylüler büyük sıkıntı çekiyor.

Tahta köprüden şikâyet eden köylüler, yetkililerden köprü yapılması için yardım talebinde bulunuyor.

Öte yandan, tahta köprüden geçmek isteyen birçok kişinin düştüğü veya düşme tehlikesi yaşadığı ifade ediliyor.

Tahta köprüden şikâyet eden Cemile Kaplan (55) hasta annesini köprüden geçirmek isterken düşme tehlikesi yaşadıklarını bir çok kişinin düşerek yaralandığına şahit olduklarını dile getiriyor.

Evli ve 5 çocuk babası Veysel Karaçiğ ise defalarca yetkililere bildirmelerine rağmen köprü yapımı için bir girişimde bulunulmadığını ifade ediyor.

Malzemesinin karşılanması halinde köprüyü kendisinin inşa edebileceğini aktaran Karaçiğ, "Çocuklarım okula gidebilmek amacıyla bu tahta köprüden geçmek zorunda. Özellikle suyun yükseldiği yağmurlu zamanlarda çok korkuyoruz. Tahta köprü bu zamanlar daha bir tehlikeli oluyor. Çünkü ufak bir sarsıntıda köprüden düşebilirsiniz" diyor.

Öğrencilerin tahta köprü olmadığı takdirde okula 2 kilometre yürümek zorunda olduğunu belirten Karaçiğ, "Sağ olsun devletimiz servis ayarladı. Ancak servise binmek için öğrenciler bu köprüden geçmek zorundalar. Bir ara cenaze geçirirken köprü yan yattı. Birçok kişi dereye yuvarlandı. Kim düşecek endişesi yaşıyoruz. Yaşlılarımız çocuklar ve hastalar geçerken zorlanıyor. Çünkü köprüde herhangi bir korkuluk yok. Bu yüzden köprü istiyoruz." diye konuşuyor.

Bu arada okula gitmek için köprüyü kullanmak zorunda kalan öğrenciler ise tahta köprüden kurtulmak istediklerini dile getiriyorlar. Tahta köprüden geçerken korktuklarını belirten öğrenciler, "Su kışın köprüye kadar yükseliyor. Geçerken zaman zaman sallanıyor. Bu yüzden çok korkuyoruz. Devlet büyüklerimizden köprü istiyoruz." diyerek sıkıntılarını dile getiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber