CHP'nin TRT adayı Uğur Dündar oldu

Haber Giriş : 14 Kasım 2007 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazeteci-televizyoncu Uğur Dündar, TRT Genel Müdürlüğü için RTÜK üyesi Şaban Sevinç tarafından aday gösterildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TRT Genel Müdürlüğü koltuğuna oturacak muhtemel 3 ismi belirlemek için cuma günü toplanacak. Genel Müdürlük için en kuvvetli adayın İbrahim Şahin olduğu konuşulurken, RTÜK'ün CHP'li üyesi Şaban Sevinç, Şahin'e karşı, yayıncılık alanında daha deneyimli olduğunu düşündüğü Uğur Dündar'ı aday göstererek dilekçeyi bugün Üst Kurul'a sundu.

Konuyla ilgili ANKA'ya açıklama yapan Sevinç, TRT Genel Müdür adaylığı sürecinin başlamasından bu yana gazeteci-televizyoncu Uğur Dündar'ın isminin bu göreve önerilmesi için her kesimden yoğun taleple karşılaştığını belirterek, ?Uğur Dündar, benim de tanıdığım, sevip saydığım bir gazeteci ve televizyoncu. TRT'yi ve yayıncılığı çok iyi biliyor. Ayrıca çok sayıda kişi tarafından da bu göreve layık görülüyor. Ben de bu nedenle kendisini TRT Genel Müdürlüğü için aday göstermeye karar verdim? dedi.

TRT Genel Müdürlüğü için Can Dündar'ın da ismi geçmişti. Ancak RTÜK üyesi Şaban Sevinç, Genel Müdürlük için Uğur Dündar'ın ismini Üst Kurula sundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber