YÖK'ten Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programına ilişkin karar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Şubat 2010 07:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Genel Kurulu 2010 yılının 2. toplantısını yapmak üzere 04.02.2010'da toplanmış ve aşağıdaki gündem maddelerini görüşerek karara bağlamıştır.

1. Turgut Özal Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından rektör adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na bildirilen Prof. Dr. Erol Oral'ın, Kadir Has Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından rektör adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na bildirilen Prof. Dr. Mustafa Aydın'ın atamaları gerçekleştirilmiştir.

2. Altı fakülteye dekan ataması yapılmıştır:

Akdeniz İletişim Prof. Dr. Hürriyet Konyar

Celal Bayar Fen-Edebiyat Prof. Dr. Hasan Hüseyin Uğurlu

Çankırı Karatekin Güzel Sanatlar Prof. Dr. Suna Çevik

Harran Mühendislik Prof. Dr. Bülent Yeşilata

İstanbul Teknik Kimya Metalurji Prof. Dr. Sadriye K. Oskay

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Prof. Dr. Zeki Alpan

3. Üç vakıf üniversitesinin mütevelli heyet başkanlıklarının, üniversitelerinin fakültelerine dekan atanmasına yönelik teklifleri değerlendirilmiş ve aşağıdaki şekilde bu tekliflerin uygun olduğuna karar verilmiştir.

Bahçeşehir İletişim Prof. Dr. Haluk Gürgen

Çankaya İİBF Prof. Dr. Aykut Kansu

İstanbul Şehir Müh. ve Doğa Bil. Prof. Dr. Tahsin Erkan Türe

4. Son kez yapılacak olan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nın daha önce 16 Mayıs 2010 olarak belirlenen tarihi, Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği başka bir sınavla aynı güne denk gelmesi nedeniyle 9 Mayıs 2010 gününe alınmıştır.

5. Açıköğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı'nın, 01.12.2009 tarihine kadar söz konusu programdan mezun olanlar ile programa kayıt olanlar için mesleki bir üst öğrenim sayılmasına, ancak aynı tarihten sonra adı geçen programa kayıt olanlardan ise sadece laborant veya laborant teknisyenleri için mesleki üst öğrenim sayılmasına karar verilmiştir.

Yükseköğretim Genel Kurulu bir sonraki toplantısını 18.02.2010 tarihinde gerçekleştirecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber