Hasan Can Oktaylar: O yayınevi sadece reklam peşinde...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Hasan Can Oktaylar memurlar.net'e yaptığı açıklamada 57 soruyu yayınlayan yayınevinin sadece reklam peşinde olduğunu ve yayınevi hakkında hem Savcılığa suç duyurusu hem de maddi tazminat davası açma hazırlığı yaptıklarını belirtti.

Oktaylar yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"7 Temmuz 2012 tarihinde yapılan KPSS sınavı soruların, teknik analiz kapsamında tartışılması gerekirken, yine kopya iddialarıyla uğraşmaktayız.

En en güçlü iddia şu: Bir yayınevi, kendi reklamını yapma adına güvenliği zayıf bir okuldan soruları satın alıyor. Sonra kendi logolarının olduğu sayfalara yerleştiriyor ve sanki daha önce kullanılmış algısı oluşturmak için, bunu kendi internet sayflarına koyuyor. Yayınevinin bu etik olmayan girişimi çok büyük bir kaos oluşturdu. Bir diğer ihtimal 57 sorunun, yayınevince sınava sokulan hoca ve öğrencilerin aklında kalanlardan derlendiğidir.... Ancak, her iki tür de etik değil.

Yayınevinin reklam amaçlı bu davranışı bütün yayınevlerini ve ÖSYM'i şaibe altında bırakmıştır.

Dikkatini çekmek istediğim bir diğer husus da şudur: 2010 KPSS'de yaşanan kopa iddialarına ilişkin olarak, DDK'da yaptığım görüşmelerde, bu kadar önemli olan KPSS sınavının belli bölgelerde yapılmasını talep ettik. Bazı bölgelerde yerine adam sokma sektörü oluştu. Son operasyonda bunun örneklerini gördük. Bu sınavın, güvenirliği yüksek okul ve illerde yapılması gerekiyor. Yoksa en küçük iddialar dahi kopya olarak tartışılabiliyor. Örneğin, Ankara'da bir adayın sorulara verdiği cevabı sınav giriş kağıdına not etmesi dahi kopya olarak algılanabiliyor.

Tüm yaşananlar sonrasında, 57 soruyu yayımlayan yayınevini Savcılığa şikayet edip yargılanmasını talep edeceğiz. Ayrıca yayınevi hakkında tazminat davası açacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber