112 Ambulansı için vatandaştan para istenemez

-Sağlık Bakanlığı: -"Hastanın hekim tarafından başka bir şehirdeki sağlık kuruluşuna naklini gerektirecek hekim raporu bulunmamaktadır. Hastanın yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda, ilgili branş hekimince farklı bir şehirdeki sağlık kuruluşuna sevkine gerek görülmemiştir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2014 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
112 Ambulansı için vatandaştan para istenemez

Sağlık Bakanlığı, "Engelli vatandaşa ambulans verilmediği" iddiası üzerine, hastanın başka bir şehirdeki sağlık kuruluşuna naklini gerektirecek hekim raporu bulunmadığını, yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda, ilgili branş hekimince farklı bir şehirdeki sağlık kuruluşuna sevkine gerek görülmediğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığından, "Engelli vatandaşa ambulans verilmediği" iddiasına yer verilen haberler üzerine yazılı açıklama yapıldı.

"İllerarası ve Kurumlararası Nakil Prosedürü" gereğince, hastanın bulunduğu ilde yapılamayacak düzeyde ileri tetkik, tedavi gibi nedenlerle başka bir şehirdeki hastaneye sevk edilebilmesi için hekim raporu gerektiği belirtilerek, raporu hazırlayan hekimin 112'yi arayarak, hastanın genel durumuna göre nakil yolunu (kara, hava, deniz,) belirlediği kaydedildi.

"Habere konu olan olayda, hastanın hekim tarafından başka bir şehirdeki sağlık kuruluşuna naklini gerektirecek hekim raporu bulunmamaktadır. Hastanın muayene ve tetkik ve tedavisi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılmıştır. Hastanın yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda, ilgili branş hekimince farklı bir şehirdeki sağlık kuruluşuna sevkine gerek görülmemiştir" ifadesine yer verilen açılamada, "hasta yakınından ambulans için para talep edildiği" iddiasının ise tamamen gerçekdışı olduğu, 112 Ambulansları için vatandaşlardan herhangi bir ücret talep edilmediği bildirildi.


BASIN AÇIKLAMASI

Bugün medyadaki engelli vatandaşa ambulans verilmediği iddia edilen haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

İllerarası ve Kurumlararası Nakil Prosedürü gereğince, hastanın bulunduğu ilde yapılamayacak düzeyde olan ileri tetkik tedavi vb. nedenlerle başka bir şehirdeki hastaneye sevk edilebilmesi için hekim raporu gerekmektedir. Raporu hazırlayan hekim 112'yi arayarak, hastanın genel durumuna göre nakil yolunu (kara, hava, deniz,) belirlemektedir.

Habere konu olan olayda, hastanın hekim tarafından başka bir şehirdeki sağlık kuruluşuna naklini gerektirecek hekim raporu bulunmamaktadır. Hastanın muayene ve tetkik ve tedavisi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılmıştır. Hastanın yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda, ilgili branş hekimince farklı bir şehirdeki sağlık kuruluşuna sevkine gerek görülmemiştir.

Ayrıca, hasta yakınından ambulans için para talep edildiği iddiası tamamen gerçekdışı olup, 112 Ambulansları için vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber