Maarif müfettişleri: Seçmeli dersleri öğrenci seçmiyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Şubat 2016 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maarif müfettişleri: Seçmeli dersleri öğrenci seçmiyor

"Öğrencilerin seçmeli dersler dahil olmak üzere, derse ve etkinliklere atılımlarının ölçme değerlendirilmesi ile proje görevlerinin değerlendirilmesinin, ölçütleri derslere özgü ve özel olarak hazırlanmış ölçeklerle MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 20/1b, 2 ve 22/b. maddelerine uygun olmadığı, yapılmadığı;" Sayfa 29.

"12- Öğrencilere, her dönemde seçmeli dersler dahil bütün derslerden en fazla beş defa olmak üzere ders etkinliklerine katılım puanı verilmediği," Sayfa 37.

"Seçmeli dersler ile ilgili veli dilekçelerinin bulunmadığı veya eksik dosyalandığı," Sayfa 45.

"Seçmeli derslerin seçilmesi ile ilgili iş ve işlemlerde gerekli özen ve dikkatin gösterilmediği, (MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Md.11)" Sayfa 53.

"6- Seçmeli derslerin belirlenmesine yönelik öğrenci ve veli dilekçelerinin çoğunlukla eksik alındığı; okutulan seçmeli derslerin öğrencinin isteğinden çok okul idaresince belirlendiği," Sayfa 60.

"Seçmeli derslerin seçilmesi ile ilgili iş ve işlemlerde gerekli özen ve dikkatin gösterilmediği, (MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Md.11)" Sayfa 61.

"Seçmeli dersler 10. 11. 12. sınıflarda öğrenci-veli dilekçeleri alınmadan öğretmenlerin, yöneticilerin görüşü ve okulda bulunan seçmeli dersleri okutacak öğretmen kadrosuna göre belirlendiği," Sayfa 89.

"Okulda okutulacak ders kitaplarının MEBBİS üzerinden seçim takviminin seçmeli derslerin seçim takviminden daha önce olmasından dolayı seçmeli derslerin kitapları sisteme girilemediğinden dolayı seçmeli derslerle ilgili kitap temininde sorunlar yaşandığı," Sayfa 95.

Bu tespitleri kim yapıyor Ankara Maarif Müfettişleri Başkanlığının "(2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı) REHBERLİK VE DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLEN OKUL VE KURUMLARIN EĞİTİM-ÖĞRETİM, YÖNETİM VE MALİ SÜREÇLERİNE AİT TESPİT EDİLEN HUSUSLAR" raporunda Başkentin Maarif Müfettişleri söylüyor.

Peki seçmeli dersler hakkında bizzat Bakan Ömer Dinçer'in cümlelerini söyleyelim: "Seçmeli derslerde tercih öğrenciye mi bırakılacak?" sorusuna verilen cevapta; " ...çocukların ilgisine ve tercihine göre dersler vereceğiz. Çocuklar neyi merak ediyor, neyi öğrenmek istiyor, hangi türe ilgileri varsa onları yapacağız."

Mevzuatta ise seçmeli dersler; "Seçmeli dersler, öğrencilerin hedefledikleri ve yöneldikleri alanda gelişmelerine veya ilgi ve istekleri doğrultusunda çeşitli programlarda ilerlemelerine, kişisel yeteneklerini geliştirmelerine imkan sağlayan derslerdir." şeklinde tanımlanıyor. E ne yapalım adı "seçmeli" kendi "zorunlu" bunlar.

Başkentin Maarif Müfettişleri;

1- TÜM KURUMLAR DENETİM SONUÇ RAPORU

TÜM KURUMLAR DENETİM SONUÇ RAPORU 1. Bölüm

TÜM KURUMLAR DENETİM SONUÇ RAPORU 2. Bölüm

TÜM KURUMLAR DENETİM SONUÇ RAPORU 3. Bölüm

TÜM KURUMLAR DENETİM SONUÇ RAPORU 4. Bölüm

TÜM KURUMLAR DENETİM SONUÇ RAPORU 5. Bölüm

2-OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI DENETİM SONUÇ RAPORU

3-İLKOKUL ORTAOKUL DENETİM SONUÇ RAPORU

4-ORTAÖĞRETİM KURUMLARI DENETİM SONUÇ RAPORU

5-MESLEKİ VE TEKNİKORTAÖĞRETİM-KURUMLARI DENETİM SONUÇ RAPORU

6-İMAM HATİP ORTAOKULLARI VE LİSELERİ DENETİM SONUÇ RAPORU

7-HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ DENETİM SONUÇ RAPORU

8-ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ DENETİM SONUÇ RAPORU

9- MTSK DENETİM SONUÇ RAPORU

10- ÖZEL ÇEŞİTLİ KURSLAR DENETİM SONUÇ RAPORU

11- ÖZEL ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZLERİ VE DERSHANELER DENETİM SONUÇ RAPORU

Hazırlamışlar ve bu raporları Ankara Maarif Müfettişlerinin resmi internet sitelerinde yayınlamışlardı fakat ulusal basında çıkan ve sitemizde de yayınlanan haber üzerine siteden kaldırılmıştı fakat biz bu raporları kamuoyunun dikkatine sunmak için yukarıdaki linklerde yayınlıyoruz.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber