Federasyon Başkanı'nın yeğeni 3 ay 10 günde 'milli sporcu' oldu

Doğum tarihi 8 Şubat 2000 olan Orhan Nurtaç Gözgeç, ilk lisansını 2 Haziran 2017'de Ayaz Tekvando Spor Derneği'nden çıkarttı. 12 Eylül 2017'de Ahmet Cömert Boks Turnuvası'na katıldı, 'Milli Sporcu' unvanını kazandıktan sonra da lisansını yenilemedi. Kaldığı yerde bıraktı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ocak 2019 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Federasyon Başkanı'nın yeğeni 3 ay 10 günde 'milli sporcu' oldu

KENDİ akrabalarına ve yakınlarına uluslararası turnuvalarda iltimas yaptığı ve usulsüz şekilde bu kişilere 'Milli sporcu statüsü' kazandırdığı iddia edilen Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'in yeğeni Orhan Nurtaç Gözgeç'in spor kariyeriyle ilgili ilginç gerçekler de gün yüzüne çıktı. 12-15 Eylül 2017'de düzenlenen 31. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası'nda milli olan Başkan Gözgeç'in kardeşinin oğlu Orhan Nurtaç Gözgeç, sporda 3 ayda gerçekten büyük bir yükseliş gösterdi.

2 AY İÇİNDE TRANSFER YAPTI

8 Şubat 2000 tarihinde Erzurum'da doğan Orhan Nurtaç Gözgeç, 17 yaşında ilk lisansını çıkarttı. Kayıtlara göre; yeğen Gözgeç, 2 Haziran 2017'de Ayaz Tekvando Spor Derneği'nden 06-10- 0116927 numaralı lisansla, sporculuğunu tescil ettirdi. Yeğen Gözgeç lisansının çıkmasından yaklaşık 2 ay sonra 4 Ağustos 2017'de EGO Spor Kulübü Derneği'ne transfer oldu. Ve bu transferin üzerinden sadece 1 ay 8 gün geçtikten sonra da 12 Eylül 2017'de Ahmet Cömert Boks Turnuvası'nda mücadele edecek sporcular arasında yerini alması dikkatlerden kaçmadı.

HAKEM KARARIYLA MAĞLUP OLDU

Lisans tescilinden tam 3 ay 10 gün sonra milli sporcu vasfı kazanan Orhan Nurtaç Gözgeç, Ahmet Cömert Boks Turnuvası'na katıldıktan sonra da lisansını yenilemedi. Ahmet Cömert Boks Turnuvası'nda da ilk maçta hakem kararıyla (RSC) elenen sporcular arasında yer alan yeğen Gözgeç'in daha çok müzikle meşgul olduğu bildirildi. Başkan Eyüp Gözgeç'in diğer turnuvalarda da benzer uygulamalar yaptığı ve yakınlarını kayırdığı iddiaları da var.

Dolandırıcılık ve belgede sahtecilik

AKRABA ve yakınlarına iltimas geçtiği iddia edilen Eyüp Gözgeç hakkında, 2008'de dolandırıcılık ve belgede sahtecilikten kesinleşmiş hapis ve para cezası bulunuyor. Yanında çalışan sigortasız işçinin kaza sonucu vefat etmesinin ardından, çalışanı sigortalı gibi göstermek için sahte evrak düzenleyen Gözgeç'in de aralarında bulunduğu 4 kişinin yargılanması 19 Aralık 2018'de karara bağlandı. 2'şer yıl hapis ve 2400'er gün adli para cezası alan sanıkların iyi halleri ve toplumsal statüleri göz önünde bulundurularak indirime gidildi. Sanıklara 10'ar ay hapis ve 1000'er gün adli para cezası verildi. 'Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına' karar veren mahkeme, sanıklara '5 yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulması' kararı verdi. Böylece hapse girilmedi.

Alatepe'nin oğlu da var

BOKS kariyerinde hiçbir başarısı ve uluslararası ve ulusal çapta derecesi bulunmayan Doğukan Alatepe'nin de babası Türkiye Futbol Federasyonu'nda yöneticilik yapıyor. Atilla Alatepe'nin oğlu olan Doğukan Alatepe de Gözgeç'in yeğeni gibi 2017 Ahmet Cömert Boks Turnuvası'na katılıp, hakem kararıyla (RSC) elenenlerden. +91 kiloda Mücahit İlyas'la maç yaptığı görülen Alatepe erkenden havlu attı.

Kenan KARCI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber