'Bakanın korumasıyım' diyerek dolandırmış

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Nisan 2009 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, kendisini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in koruması, danışmanı ya da yeğeni olarak tanıtarak bazı kişileri çeşitli vaatlerle dolandırdığı öne sürülen zanlı yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğüne başvuran kimliği açıklanmayan kişinin, ?Bakanın korumasıyım? diyerek kendisini işe yerleştirme vaadinde bulunan bir genç tarafından dolandırıldığını öne sürmesi üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Soruşturmada zanlının bazı seçim çalışmalarında tanıştığı kişilere partide görevli olduğunu söylediği bazı kişilere de kendisini Çelik'in danışmanı, yeğeni ya da koruması olarak tanıtıp işlerini halletme sözü verdiğini belirleyen güvenlik güçleri, zanlının bu kişilerle birlikte bazı bakanlıkların özel kalem müdürlüklerini telefonla arayarak ya da kamu kurumlarının yetkililerini ziyaret ederek ?bakan danışmanı? gibi konuştuğunu tespit etti.

Güvenlik güçleri, verilen eşkal doğrultusunda, mağdurlardan ?bakandan randevu alma?, ?kamu kurumlarındaki işlerini halletme, işe yerleştirme? gibi vaatlerle kontör ya da para aldığı iddia edilen zanlının, dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlarından suç kaydı bulunan Erkan H. (21) olduğunu saptadı.

Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği ekiplerince takibe alınan zanlı, Ankara'dan Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine giden bir yolcu otobüsünde yakalandı.

Zanlının üzerinden ?Başbakanlık koruması? olduğunu gösteren sahte tanıtım kartının da aralarında bulunduğu bazı sahte kimlik çıktığı bildirildi.

Bu arada, olayla ilgili Bursa'da 5 mağdurun ifadesine başvurulduğu, zanlının diğer illerde de aynı yöntemle başka kişileri dolandırdığı, mağdur sayısının en az 50 olduğu bilgisine ulaşıldığı kaydedildi.

Bursa'da seçim çalışmaları sırasında kiraladığı araçla konvoylara katıldığı, araca siren, telsiz ve tepe lambası taktırdığı da anlaşılan zanlının, bu yolla aldığı paraları arkadaşlarıyla harcadığını söylediği öğrenildi.

Zanlının sorgulamasının ardından adliyeye sevk edileceği, olayın maddi boyutunun araştırıldığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber