Üniversite öğrencilerine iğrenç şantaj...

Haber Giriş : 19 Ocak 2005 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmit'in Hereke beldesinde, meslek yüksekokulu öğrencilerini gasp eden, çırılçıplak soyup şişeye oturtarak fotoğraflarını çeken ve şantaj yapan çete üyelerinden 5'i tutuklandı.

Pişti, yanık, bilardo...

Kocaeli Üniversitesi Asım Kocabıyık ve İsmet Uzunyol meslek yüksekokullarında eğitim gören yaklaşık 5 bin öğrencinin başına dert olan gruba karşı operasyon düzenleyen polis, İsmet Kuran (33), Ahmet Nejat Kaya (19), Adem Bükrek (21), Erhan Yazıcı (22) ve Hüseyin Sal'ı (22) gözaltına aldı. Çeteyle bağlantılı oldukları öne sürülen 'Efe' lakaplı Cihan Bektaş ve Talip Aydın'ın da arandığı bildirildi.

Birçok gasp, tehdit ve şantaj olayına karışan zanlılar, A.F. adlı erkek öğrenciyi de kaçırarak çırılçıplak soydular. A.F.'yi bira şişesine oturttuktan sonra fotoğraflarını çeken zanlıların, cep telefonunu almanın yanı sıra, ayrıca sürekli para istediği belirlendi.

Zanlıların 'pişti' adını verdikleri yöntemde, öğrenciler saçlarından tutulup yerde sürükleniyordu. 'Yanık'ta falakaya yatırılan öğrenciler, 'bilardo' cezasında ise çırılçıplak soyularak dövülüyordu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber