Uzman Erbaş Yönetmeliğinde değişiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Haziran 2011 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17 Haziran 2011 CUMAResmî GazeteSayı : 27967

YÖNETMELİK

Millî Savunma Bakanlığından:

UZMAN ERBAŞ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 20/9/2005 tarihli ve 25942 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Uzman Erbaş Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?İzin süresi? tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?İzin süresi: Bir izin yılı içerisinde, yol süresi hariç olmak üzere kırk beş günü,?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki (d) bendi eklenmiştir.

?d) 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında malul olan isteklilerden, bilgi ve tecrübelerinin sınıfı için faydalı olması ve fiziki noksanlıklarını kapatabilmesi şartıyla mensup olduğu Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Genelkurmay Başkanlığınca uygun görülenler için istihdam edilecekleri kadronun sağlık niteliklerini taşımak.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 18 ? Her uzman erbaşın bir izin yılında, yol süresi hariç barışta kırk beş gün izin alma hakkı vardır. Bu iznin on beş günü mazeret izni olarak kullanılır. Yıllık izinlerin verilmesi, zamanı ve süresi hizmetin aksamaması esas alınmak suretiyle kıta, karargah ve kurum amirliklerince düzenlenir. On beş günlük mazeret izni dışında uzman erbaşlara;

a) Ana, baba, eş, çocuk ve kardeşlerinin ölümü halinde on gün,

b) Yangın, deprem, su baskını gibi olağanüstü bir mazeret dolayısıyla bir yıl içerisinde otuz güne kadar,

mazeret izni verilebilir. Verilen mazeret izinleri yıllık izne mahsup edilmez.

Uzman erbaşlar bu izinlerini yurt dışında geçirmek istemeleri durumunda, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından talepleri değerlendirilerek, bu konuda karar verilir. İlk sözleşme yılı ve sözleşmenin sona erdiği yıl için izin süresi, bu yıllar içerisinde yapılan görev süresine göre belirlenir. İzinler; 6/9/1961 tarihli ve 10899 sayılı, 7/9/1961 tarihli ve 10900 sayılı, 8/9/1961 tarihli ve 10901 sayılı Resmî Gazete'lerde yayımlanan Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği esaslarına göre düzenlenir.

Uzman erbaşlara yıllık izinlerin dışında ayrıca, 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanununun 78 inci maddesinde belirtilen esaslara göre izin verilir. Verilen bu izinler yıllık izinden sayılmaz.?

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Asgari dört yıl fiili hizmetlerini, komando birliklerinde komando olarak veya kadro görev yeri sadece yüzer birliklerde bulunan sınıflarda tamamlamış olan uzman erbaşlar ile uzman erbaşların istihdam edildiği kadro görev yerinin herhangi bir nedenle kaldırılması veya bu kadrolarda uzman erbaş istihdam edilmesine gerek kalmaması durumlarında uzman erbaşlar, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından, ihtisas sahibi olduğu diğer birliklerdeki boş olan uzman erbaş kadro görev yerlerine atanabilirler veya başka bir sınıfta istihdam edilebilirler. Bu durumda olan uzman erbaşların ilgili kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığının görüşleri alındıktan sonra Genelkurmay Başkanlığı tarafından kuvvetleri değiştirilebilir. 12 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinde belirtilen uzman erbaşlar, istihdam edildiği kadro görev yerinin herhangi bir nedenle kaldırılması veya bu kadrolarda uzman erbaş istihdam edilmesine gerek kalmaması durumlarında, Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından sağlık niteliklerine uygun diğer birliklerdeki boş olan uzman erbaş kadro görev yerlerine atanabilir. Bu fıkra uyarınca atanan, kuvvet veya sınıf değişikliği işlemine tabi tutulan uzman erbaşlar, sözleşmenin feshini isteyebilirler. Bu şekilde sözleşmenin feshini isteyen uzman erbaşların istekleri kabul edilir ve bunlara 3269 sayılı Kanun esaslarına göre tahakkuk edecek ikramiye ödenir."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-D adlı Mükâfat Puanları Çizelgesi ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı birlikte yürütür.

?EK-D

MÜKÂFAT PUANLARI ÇİZELGESİ

MÜKÂFATIN CİNSİ MÜKÂFATI VEREN AMİRİN RÜTBESİ
ALBAY VEYA DAHA KÜÇÜK RÜTBELER TUĞGENERAL VEYA TUĞAMİRAL TÜMGENERAL VEYA TÜMAMİRAL KORGENERAL VEYA KORAMİRAL ORGENERAL VEYA ORAMİRAL
TAKDİR, TEŞEKKÜR, BAŞARI BELGESİ 0,05 0,06 0,07 0,08 0,10
NAKDÎ ÖDÜL, BAŞARI ŞERİT ROZETLERİ - 0,06 0,07 0,08 0,10
MADALYA - - - - 0,5

1. Aynı amir tarafından bir takvim yılında verilen takdirlerden azamî iki adedi, değerlendirmeye alınır.

2.Takdir edilen personelin kimliği açıklanmamış olan, genel anlamdaki takdir ve teşekkür yazıları, puanlamaya dahil edilmez.

3. Yabancı amirler tarafından verilen takdir ve benzeri yazılara puan verilmez; ancak, bunlara istinaden Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup amirlerce verilen takdirler değerlendirilir.

4. Millî Savunma Bakanı veya İçişleri Bakanı tarafından verilen takdir ve ödüller, orgeneral veya oramiral rütbesindeki amirin verdiği takdir ve ödüllerle eşit olarak puanlanır.

5. Vali tarafından verilen mükâfat belgeleri tümgeneral veya tümamiral, kaymakam tarafından verilen mükâfat belgeleri yarbay rütbesindeki amirin verdiği takdirlerle eşit olarak puanlanır.

6. Mükâfat puanları artı değerinde olup; değerlendirmelere artı olarak ilâve edilir.

7. Savaşta veya iç güvenlik harekatı ile Genelkurmay Başkanlığı tarafından uygun görülecek benzeri harekat görevlerinde gösterilen kahramanlık nedeniyle alınan mükâfatlara verilecek puanlar, yukarıdaki çizelgede belirtilen miktarların iki katı esas alınarak hesaplanır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber