Kaybettiği nüfus cüzdanıyla şirketler açılınca ismini değiştirdi

Karabük'ün Yenice İlçesi'nde oturan 51 yaşındaki Fuat Akbıyık, kaybettiği nüfus cüzdanı ile adına şirketler açılıp, telefon hatları alınınca hakkında hakkında açılan davalar üzerine 'İsmet' olan adını değiştirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Haziran 2013 20:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaybettiği nüfus cüzdanıyla şirketler açılınca ismini değiştirdi

Karabük'ün Yenice İlçesi'nde oturan 51 yaşındaki Fuat Akbıyık, kaybettiği nüfus cüzdanı ile adına şirketler açılıp, telefon hatları alınınca hakkında hakkında açılan davalar üzerine 'İsmet' olan adını değiştirdi.

Yenice Orman İşletme Şefliği'nde işçi olarak çalışan ve kurum lojmanlarında oturan 3 çocuk babası Fuat Akbıyık. 10 yıl önce nüfus cüzdanını kaybetti. Fuat Akbıyık'ın kaybettiği nüfus cüzdanıyla hiç gitmediği Antalya'da adına bir şirket ve işyerleri açılırken, İzmir ve İstanbul'da işyerleri ile telefon hatları alındı. Hakkında 5 dava açılıp, 10'un üzerinde icra takibi başlatılan, hepsinde de suçsuz olduğu anlaşılan Akbıyık, 2010 yılında Yenice Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açarak 'İsmet' olan ismini 'Fuat' olarak değiştirtti. 2003 yılında nüfus cüzdanını kaybettiğini, 2006 yılında adına şirket ve işyerleri açıldığını anlatan Fuat Akbıyık, şöyle konuştu:

"Hakkımda açılan davalara itirazda bulunduk. Çok sıkıntı çekti. İstanbul, Antalya ve İzmir'e hiç gitmedim. Evden işe, işten eve gidiyorum. Mahkemede ilçeden dışarıya çıkmadığımı ispatladım. İsmimi değiştirdim. Ama hala alacaklıların mektupları geliyor. Bugün bile 'Sana icra mektubu gönderiyorum' diye SMS atıyorlar. Bu dolandırıcı 10 seneden bu yana niye bulunmuyor hayret ediyorum. Bu sahtekarın bir an önce bulunmasını istiyorum."

İSMİNİ DEĞİŞTİRDİ

Fuat Akbıyık'ın avukatı Dursun Yıldız ise müvekkili adına Antalya'da adına firma açıldığını, vergi kaydı alındığını, telefon hatları tahsis edildiğini belirterek şöyle dedi:

"Daha sonra ticari faaliyette bulunarak insanlara, esnaflara borçlanma yapıyor ve bu borçları ödemiyor. Bunun sonucu olarak alacaklılar ödeme tarihinde sahtekarı bulamadıkları için İsmet Akbıyık'ın adresine ulaşarak hakkında icra takibi başlatılıyor. Alacaklılara kimliğin kaybolduğuna dair gazete ilanını ilettiğimiz için kendisinin üzerine gelmediler ve herhangi bir dava açılmadı. Daha sonra vergi daireleri beyannamelerinin zamanında verilmemesi, vergi borçlarının ödenmemesi üzerine icra takibi başlatıldı. Bunlarla ilgili açtığımız davalar lehimize sonuçlandı. 2007 yılında kimlik numarasının zorunlu hale gelmesi üzerine söz konusu şahıs Fatih Nüfus Müdürlüğü'nden alınma gibi bir nüfus cüzdanı düzenlemek suretiyle yeniden borçlandırma işlemlerine girişince gelen icra takiplerine biz yine aynı şekilde itirazlarda bulunmak ve dava açmak suretiyle ödeme yapmayı engelledik."

Sahte kimliğin kullanılmasını engellemek maksadıyla isminin değiştirilmesi için dava açtıklarını belirten Dursun Yıldız, şöyle konuştu:

"Sahte kimliğin banka işlemleri, vergi işlemleri, ticari faaliyetlerde kullanılmasını engellemek maksadıyla çözüm olarak ismini değiştirmekte bulduk. Yenice Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığımız davada haklı olarak sunduğumuz belgeler incelendi ve ismi değişti. Hala daha geçmiş boçlarla ilgili uyarı mektupları veya kısa mesaj suretiyle rahatsızlık devam etmektedir. Ancak, şükür ki ismi değiştikten sonra bu sahtekar yeni borçlandırıcı işlemler yapamamıştır. İsmi değişen bir kişinin eski kimliğiyle işlem yapmaya kalkıldığı an o kişinin yakalanması yüzde 100'dür."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber