İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Açıktan vekil memurların, emeklilik hakları

Vekillikte geçen sürelerin emekli aylık ve emekli ikramiyesi yarım olarak mı hesaplanır? Açıktan vekil olarak atanılan memuriyet hizmetleri emeklilik işlemlerinde nasıl değerlendirilir?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Temmuz 2015 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Açıktan vekil memurların, emeklilik hakları

Vekillikte geçen sürelerin emekli aylık ve emekli ikramiyesi yarım olarak mı hesaplanır? Açıktan vekil olarak atanılan memuriyet hizmetleri emeklilik işlemlerinde nasıl değerlendirilir? Açıklamalarımızda bu konuyu değerlendirmekteyiz.

Vekillikte geçen süreler, kadrolu memurlukta geçen sürelerle aynı olmaktadır. Yalnız fark olarak vekillik süresi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilecek kesenekler, aldıkları ücretler tam ücret olarak alınmadığından yarı nispette gönderilmektedir.

5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanunu Madde 15 ( f ) bendinde açıktan tayin edilen vekillerin, kanunlarına göre aldıkları vekillik aylık veya ücret tutarlarından emekli keseneği kesileceği belirtilmiştir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 86 ve Madde 175 hükümlerinde vekalet görevi ve aylık verilmesinin şartları ile aylık ücretlerinin açıklamaları mevcuttur.

Madde 86 hükmüne göre:

-Memurların kanuni izin, geçici görev, disiplin cezası uygulaması veya görevden uzaklaştırma nedenleriyle işlerinden geçici olarak ayrılmaları halinde yerlerine kurum içinden veya diğer kurumlardan veya açıktan vekil atanabilir.

- Bir görevin memurlar eliyle vekaleten yürütülmesi halinde aylıksız vekalet asıldır.

-Ancak, ilkokul öğretmenliği (Yaz tatili hariç), tabiplik, diş tabipliği, eczacılık, köy ve beldelerdeki ebelik ve hemşirelik, mühendis ve mimarlık, veterinerlik, vaizlik, Kur'an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlığa ait boş kadrolara Maliye Bakanlığının izni (mahalli idarelerde izin şartı aranmaz) ile, açıktan vekil atanabilir.

- Aynı kurumdan ayrılmalar dolayısiyle atanan vekil memurlara vekalet görevinin 3 aydan fazla devam eden süresi için, kurum dışından veya açıktan atananlarla kurum içinden ilkokul öğretmenliğine atanan öğretmenler ile veznedarlık görevine atananlara göreve başladıkları tarihten itibaren vekalet aylığı ödenir.

-Bu Kanuna tabi kurumlarda çalışan veteriner hekim veya hayvan sağlık memurları, veteriner hekim veya hayvan sağlık memuru bulunmayan belediyelerin veterinerlik veya hayvan sağlık memurluğu hizmetlerini ifa etmek üzere bu hizmetlerle ilgili kadrolara vekalet aylığı verilmek suretiyle atanabilirler.

-Yukarıda sayılan haller dışında, boş kadrolara ait görevler lüzum görüldüğü takdirde memurlara ücretsiz olarak vekaleten gördürülebilir.

-Bu Kanuna tabi kurumlarda, mali, nakdi ve ayni sorumluluğu bulunan saymanlık kadrolarının boşalması halinde bu kadrolara işe başladıkları tarihten itibaren vekalet aylığı verilmek suretiyle memurlar arasından atama yapılabilir.

-Açıktan vekil olarak atananlara, bir yılda yirmi günü geçmemek üzere çalıştıkları her ay için iki gün yıllık izin verilir. Bu iznin kullanımında, bir sonraki yıla devredilme hali dışında Devlet memurları için öngörülen hükümler uygulanır.

Madde 175 hükmüne göre:

-Bir göreve vekaleten atanan memurlara vekalet edilen görevin kadro derecesinin birinci kademesinin üçte biri, açıktan atananlara ise (Köy ve kasaba imamlığı kadrolarına atananlara 146 ncı maddede yazılı asgari ücret aylık tutarından aşağı olmamak üzere) üçte ikisi verilir. Bulundukları yerden başka bir yerdeki bir göreve vekalet suretiyle atananlara, Harcırah Kanununun geçici görevle başka yere gönderilenlere ilişkin hükümleri uygulanır.

-Ancak, kurum içinden veya diğer kurumlardan vekalet edenlere vekalet aylığı ödenebilmesi için, vekilin asilde aranan şartları taşıması zorunludur.

-88 inci maddeye göre ikinci görev verilen memurlara, bu görevleri karşılığında aylık ödenebilmesi için boş bir kadroya ait görevin ikinci görev olarak yürütülmesi gerekir. Bu şekilde görevlendirilenlere, görevlendirildikleri kadro derecesinin ilk kademe aylığının üçte ikisi ödenir. Ancak, sağlık grup başkanlığı, baştabip ve baştabip yardımcılığı hizmetlerinin ikinci görev olarak yürütülmesi halinde kadro şartı aranmaz ve bu hizmetleri yürütenlere almakta oldukları aylığın üçte ikisi ikinci görev aylığı olarak ödenir.

-Açıktan vekil olarak atananlar bu Kanunla memurlara tanınan sosyal haklardan da yararlanırlar ve bunlara ödenecek vekalet aylığının hesabına memuriyet taban aylığı da dahil edilir.

Bu hükümlerden çıkan sonuç:

1. Açıktan vekaleten atanan memurlara görev aylıkları tam ödenmez.

2. Açıktan vekaleten atanan memurlardan yapılacak kesintiler yarı nispette olur ve diğer kadrolu memurlar gibi kesintiler tam kesilmez. Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilen kesenek ve karşılık tutarları yarı nispette olur.

3. Ödenen aylık ücretleri ve kesintiler az olmasına rağmen, emeklilik hizmet süresinin hesaplanmasında bu süreler diğer memurlarda olduğu gibi tam hizmet sayılır. Burada kişilerin bir hak kaybı olmaz.

4. Bu süreleri emeklilik hizmet süresinde tam değerlendiği için, emekli aylık ve emekli ikramiyesi hesabında yarı nispete bakılmaz ve diğer memurların emekli aylık ve emekli ikramiyesinde 5434 sayılı Kanun Madde 41 ve Madde 89 hükmünün işlevi nasıl ise aynı şekilde hesaplanır ve tam olarak ödenir. Burada kişilerin bir hak kaybı olmaz.

5. Açıktan vekil olanların bu hizmetleri, memurların ek göstergelerini artıran kazanılmış hak aylık derece terfilerinde sayılmaz. Burada açıktan vekil olanların bir hak kaybı söz konusu olmaktadır.

6. Açıktan vekil olanların başlangıç tarihleri 2008 yılı Ekim ayı başından önce ise, bu kişiler 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununa, sonra ise 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa tabi olurlar. Kesenek ve primleri de tabi oldukları kanunlara göre yapılır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber