İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Memur-Sen'in '64. Hükümetten Beklentiler' raporu

Memur-Sen, "64. Hükümetten Beklentiler ve Hükümet Programına Öneriler" başlıklı raporunu Başbakan Davutoğlu'na sundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2015 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur-Sen'in '64. Hükümetten Beklentiler' raporu
Memur-Sen tarafından hazırlanan "64. Hükümetten Beklentiler ve Hükümet Programına Öneriler" başlıklı rapor Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunuldu.

Memur-Sen'den yapılan açıklamaya göre, Memur-Sen'in beklentileri doğrultusunda hazırlanan rapor, Genel Başkan Ali Yalçın tarafından Başbakan Davutoğlu'na sunuldu. Rapor, öneri ve teklifler olmak üzere 2 bölümden oluşuyor.

Raporda, kamu görevlilerinin iş güvencesinin tartışıldığı, tartışılacağı ya da sona erdirileceği algısı uyandıracak kavram, içerik ve hedeflerin kesinlikle hükümet programında yer almaması gerektiği savunuldu.

- "Üniformalı kamu görevlilerine yönelik başörtüsü yasağı kaldırılmalı"

Hükümet Programı'nın temel başlıkları arasında yer alması gereken konuların sıralandığı raporda, kamunun istihdama öncülük yapması, yeni Anayasa'nın yapım ve yazımı, kamu görevlilerine grev ve siyaset hakkı gibi talepler yer aldı.

Kılık-kıyafet yasaklarının kaldırılması konusuna vurgu yapılan raporda, "Kılık-kıyafet konusunda sınırlama üreten yönetsel düzenlemeler ile fiili uygulamalara son verilmesi ve bu kapsamda üniformalı kamu görevlilerine yönelik başörtüsü yasağı ile erkeklere yönelik kılık-kıyafet yasaklarının kaldırılmasının ivedilikle gerçekleştirilecek işler kapsamında olduğu ifade edilmelidir" denildi.

Sendikal örgütlenme hakkının kapsamının genişletilmesinin istendiği 'teklifler' bölümünde, kadrolu istihdam ve taşeron uygulamasının sonlandırılması talep edildi.

- "Terör ve Paralel Yapı'yla mücadele devam etmeli"

Raporda şu değerlendirmelere yer verildi:

"Toplumsal sözleşme niteliğinde bir anayasa yapma hedefinin vazgeçilmez unsurlarından ikisinin 'kalıcı ve etkin kamu düzeni' ve 'bütün kesimlerin katkı sunduğu toplumsal huzur ve barış' olduğu gerçeğinden hareketle vesayet zeminleriyle, devlet içinde kendilerine mahsus egemenlik alanı oluşturma çabasına girişen paralel yapılarla, terörle, terör örgütleriyle, terörü destekleyen yapılarla mücadelenin devamı ile birlikte ötekileştirici devlet suçlamasına malzeme yapılan bütün zeminlerin temizlenmesi doğrultusunda geçmiş dönemlerde hayata geçirilen 'Çözüm Süreci' başta olmak üzere Alevi ve Roman vatandaşların beklentilerinin karşılanması, mağduriyetlerinin giderilmesi hedefli, ortak akıl ve ortak sorumluluk temelli süreçlerin olabilecek en kısa sürede istenilen sonucu üretmesinin sağlanacağı Hükümet Programı'nda yer almalıdır."

"Vesayet dönemi" izlerinden arınmak için kapsamlı çalışmaların yapılması istenen raporda, eğitim sistemine yönelik uyarılara da yer verilerek, "Ahlak eğitiminin hem ilk hem de orta öğretimde temel bir referans ve hedef alanı olarak belirleneceği, eğitim sisteminin 'insan ve güzel ahlak' arasındaki vazgeçilmez ilişki üzerinden yeniden tesis edileceği vurgusu Hükümet Programı'nda kesin bir şekilde dile getirilmelidir" değerlendirilmesi yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber