Diyanet: Haram parayla kurban kesilir, ancak...

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Aralık 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Kişi haram parayla kurban kesmişse geçerli olur. Ama gayrimeşru kazancın sorumluluğundan kurtulmak için bu malı ihtiyaç sahiplerine verip, tövbe etmeli" görüşünü bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, İslam dininin kişilerin meşru işlerle uğraşmaları ve geçimlerini helal yollardan elde etmelerini önerdiğini vurgulayarak, "Bununla birlikte kişi, haram parayla kurban kesmişse geçerli olur. Ancak, gayrimeşru kazancın sorumluluğundan kurtulmak için, bu malı yoksullara veya hayır kurumlarına vererek elden çıkarması ve bir daha işlememek üzere tövbe etmesi gerekir" görüşünü bildirdi.

80.18 GRAM ALTINI OLMALI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "www.diyanet. gov.tr'' adresinden ulaşılabilen internet sitesinde ''Kurban'' konusundaki görüşlerin yer aldığı bölümde, ''Kimler kurban kesmelidir?'' şeklindeki sorunun yanıtında, temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gram altını ya da bu miktardaki altının değerinde para ya da eşyası olan kişinin dinen zengin sayıldığı belirtiliyor.

SEVAP BEKLENMEKSİZİN...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sitesinde, "Gayrimeşru yolla kazanılan parayla kurban kesilebilir mi?'' sorusu ise şöyle yanıtlanıyor: "İslam dini kişilerin meşru işlerle uğraşmalarını ve geçimlerini helal yollardan elde etmelerini önerir. Buna rağmen gayrimeşru yolla bir kazanç elde edilmiş ve bu kazancın sahibi belli ise bunun sahibine iade edilmesi, belli değil ise karşılığında sevap beklenmeksizin yoksullara veya hayır kurumlarına verilerek elden çıkarılması gerekir. Gayrimeşru yolla elde edilen para ile kurban kesmek uygun değildir. İbadetler helal parayla yapılmalıdır. Bununla birlikte kişi, haram parayla kurban kesmişse geçerli olur. Ancak, gayrimeşru kazancın sorumluluğundan kurtulmak için, bu malı yoksullara veya hayır kurumlarına vererek elden çıkarması ve bir daha işlememek üzere tövbe etmesi gerekir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber