SSK'lı hastadan, özel hastaneye suç duyurusu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Aralık 2006 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'da göğüs ağrısı şikayetiyle geldiği özel hastanede yapılan anjiyo sonucunda 4 damarının tıkalı olduğu gerekçesiyle ameliyata alınan SSK emeklisi, ameliyat sonrası yarasının mikrop kaptığını, hastane yönetiminin ise şikayetçi olmayacağına dair imza vermesi halinde, başka hastanede ameliyatı için kendisine 5 bin YTL teklif ettiğini öne sürdü.

İki haftadır pansumanının dahi yapılmadığını iddia eden hasta, hastane yönetimi ve ameliyatı yapan doktorlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Gedelek Köyü'nde oturan işçi emeklisi 54 yaşındaki Davut Güleç, geçen Ağustos ayında göğüs ağrısı şikayetiyle, SSK'yla anlaşmalı özel bir hastaneye geldi. Burada yapılan anjiyoda 4 damarının tıkalı olduğu belirlenen Davut Güleç, tüm cerrahi müdahale, tedavi, ilaç ve yatak gibi masrafların SSK tarafından karşılanacağını öğrenince ameliyat olmayı kabul etti.

By-pass ameliyatı olan Güleç, ameliyat sırasında yarasının mikrop kapması sonucu yaklaşık bir ay boyunca yoğun bakımda kaldı. Özel bir vakumlu cihazla yapılan tedavi sonuç vermeyince başlanan pansuman tedavisinin de yarayı iyileştirmediğini belirten Güleç, ?Yaradan gelen iltihap bir türlü durdurulamayınca ameliyatı yapan doktor beni İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki bir doktora gönderdi. Buradaki doktor iltihap nedeniyle göğsümün et ve kemik bölümünün alınıp, yerine bacak ve vücudumun uygun bölgelerinden et, kas ve kemik nakli yapılması gerektiğini söyledi. Tekrar Bursa'daki özel hastaneye döndük? dedi.

?ZORLA TABURCU ETMEK İSTEDİLER?

İstanbul'dan döndükten sonra Bursa'da ameliyatı yapan doktorun, ?Artık bizim yapacağımız bir şey yok? diyerek kendisini zorla taburcu etmek istediğini ileri süren iki çocuk babası Davut Güleç, buna itiraz edince bu kez Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderildiğini belirtti. Tıp Fakültesi'nde yapılan kontrolde de iltihaplı bölgeye vücudun uygun yerlerinden et, kemik ve doku nakli yapılması gerektiğinin belirtildiğini ifade eden Güleç, bunun ise kendilerine 2 bin YTL'ye, riskli olan ameliyata kalp cerrahının da katılması halinde ise masrafın 6 bin YTL'ye kadar çıkabileceğinin açıklandığını söyledi.

?5 BİN YTL SUS PAYI İDDİASI?

Ameliyat sonrası yarada oluşan iltihabın temizlenmesi için gerekli olan cihazların parasının da kendilerine ödettirildiğini anlatan Davut Güleç, şu iddialarda bulundu:

?Yaklaşık 10 bin YTL'yi bulan ilaçları almamızı, daha sonra bu paranın SSK tarafından bize ödeneceğini söylediler. Biz de cihazların parasını ödedik. Ancak paramızı almak için SSK'ya gittiğimizde bizden hastane onayı istediler. Hastane ise bunu onaylamayıp bizi oyalıyor. Daha yara kapanmamasına rağmen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılması planlanan ameliyat için ?5 bin YTL verelim, şikayetçi olmadan hastanemizden ayrılın' denildi.

Bugüne kadar 20 bin YTL'ye yakın masraf yaptık. Ben sağlığıma kavuşmak ve masraflarımın bana ödenmesini istiyorum. Şikayetçi olursam, tedavi ve hastane giderleri olarak 136 bin YTL'yi bana ödettireceklerini söylediler. ?Şikayetçi olmayacağıma dair' kağıdı imzalamadığım için 15 gündür de pansuman yapmıyorlar.?

SAVCILIĞA VE BAKANLIĞA SUÇ DUYURUSU

Göğüs yarası halen açık olan Davut Güleç bir taraftan yaşam savaşını sürdürürken, diğer taraftan da oğlu Fatih Güleç aracılığıyla hukuk mücadelesi başlattı. Güleç, ameliyatı yapan doktor ve hastane yönetimi hakkında, ?Görevi yerine getirmemek, ihmal ve kötüye kullanmak', ?zimmet', ?dolandırıcılık' ve ?kişi hayatını tehlikeye sokmak' suçlarından Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Güleç, aynı zamanda Sağlık Bakanlığı ve Sağlık İl Müdürlüğü'ne de suç duyurusunda bulundu.

HASTANE BAŞHEKİMİ KONUŞMADI

Hastane Başhekimi Operatör Doktor Ömer Kurt ise, iddialarla ilgili konuşmaktan kaçındı. Başhekim Kurt, ?Bilimsel bir konu. Burası özel bir kuruluş. Kurumumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak açıklama yapmıyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber