Erdoğan, 2 bin 500 ziraat mühendisi ve veteriner hekim ile biraraya gelecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2007 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, köylerde görev yapacak 2 bin 500 ziraat mühendisi ve veteriner hekim ile biraraya gelecek.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın uygulamaya başlattığı Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi, Başbakan Erdoğan'ın katılacağı bir törenle tanıtılacak. Tarım Bakanlığı, 1 Şubat 2007 tarihinde Ankara Atatürk Spor Salonu'nda çiftçiler, tarım danışmanları ve Başbakan Erdoğan'ı biraraya getirecek. Tarımsal yayım hizmetlerinin daha aktif ve verimli bir şekilde köy ve beldelerde yürütülmesini sağlamak amacıyla hazırlanan Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi ile köylülerin Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimlere istedikleri heran ulaşabilmelerini hedefliyor. Proje kapsamında 2 bin 500 veteriner hekim ve ziraat mühendisini sözleşmeli olarak istihdam eden Tarım Bakanlığı, köylerde görev yapacak sözleşmeli personelin bulundukları bölgeye de hizmet etmelerini sağlayacak.

"Köye ve köylüye hizmet yerinde olmalıdır" ilkesinden hareket eden Tarım Bakanlığı, kırsal kalkınmayı sağlayan en önemli bileşenlerden biri olan tarımsal yayım hizmetlerinin daha aktif ve verimli bir şekilde köy ve beldelerde yürütülmesini sağlamak amacıyla Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi'ni uygulamaya başladı. Proje ile Türkiye'nin genelinde çiftçinin zaman ve mekan sınırı olmadan bilgiye doğrudan oluşması için binlerce ziraat mühendisi ve veteriner hekim köylerde istihdam edilecek. Görev yapacak teknik personelin ikamet edeceği ve çalışmalarını planlayacağı merkez köy- belde ve bağlı yerleşim birimlerinden oluşan Çalışma Bölgeleri de oluşturuldu. Çalışma bölgelerine yapılan atamalarda yörenin ağırlıklı tarımsal yapısı dikkate alındı. Atama yönetmeliğine tabi olmayacak sözleşmeli personel, bağlı bulundukları il tarım müdürlüğüne bağlı yayım hizmeti yürütecek.

Çalışanların performans ve motivasyonlarını artırmak amacıyla performans ve ücret arasında ilişki kurulması esasına dayalı olarak gerçekleştirilen "Performansa Dayalı Ücretlendirme Sistemi" Türkiye'de ilk defa bu proje ile hayata geçecek. Proje ile tarımsa işletme sahiplerinin bilgi, teknik ve yöntemler konusunda ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli düzeyde karşılanması, araştırma-yayım-çiftçi bağlantısının güçlenmesi, yayım hizmetlerinin yerinde yürütülmesi ile kaynakların etkin ve verimli biçimde kullanılması, tarımsal üretimde kalite ve çeşitliliğin artması, göç eğitimlerinin istikrarlı bir dinamiğe kavuşturmalısı, dengeli ve sürdürülebilir kalkınma hedefiyle uyumlu bir nüfus yapısına ulaşılması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber