AK Parti'de binlerce adayın gözü üst kurulda

AK Parti, Meclis'teki 27. Dönem kadroları için ince eleyip sık dokuyor. Aday adaylarının akınına sahne olan AK Parti, önce teşkilatının nabzını tuttu ardından da 7 bin 340 aday adayını Ankara ve İstanbul'a davet ederek 14 kurulda mülakata aldı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Mayıs 2018 08:25, Son Güncelleme : 18 Mayıs 2018 08:49
AK Parti'de binlerce adayın gözü üst kurulda

Mülakatlara ilişkin raporlarını ilgili kurullar tamamlarken, aday adayı listelerinin üst kurula sunulması için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Londra seyahatinden dönüşü beklendi. Cumhurbaşkanı döner dönmez, Erdoğan başkanlığındaki üst kurul listeler üzerinde çalışmalara başladı.

2 BİN 100 İSİM VAR

Aday listelerinin YSK'ya teslim edileceği 21 Mayıs tarihine kadar kurulun çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor. Alt kurulda yapılan değerlendirmelerden başarılı çıkan 2 bin 100 aday adayına ilişkin dosyalar üst kurulun önüne gelecek. Üst kurulda alt kurulların hazırladığı raporlar ve temayül sonuçları da gözden geçirilerek adaylar arasında eleme yapılacak. Erdoğan'ın son kararı vereceği 600 kişilik aday listesi 21 Mayıs'ta YSK'ya sunulacak.

BBP LİSTEYE GİRECEK

600 kişilik liste içerisinde Cumhur İttifakı'na destek veren ve seçimlere AK Parti listesinden girecek BBP'li isimlere ayrılacak kontenjan da netleşecek. Liste oluşturulurken; özellikle seçmenin kabul edeceği ve destek vereceği isimlere şans tanınacak. Listelerde kadın ve 18-25 yaş arası genç isimlere daha fazla yer verilmesi bekleniyor. Listelerde adaylığa başvurmayan sürpriz isimlerin de yer alma ihtimali bulunduğuna dikkat çekiliyor.

AK Parti'de bir taraftan da seçim bildirisinin yazımı için çalışmalar tam gaz devam ediyor. 25 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenecek etkinlikle hem adaylar tanıtılacak hem seçim beyannamesi kamuoyu ile paylaşılacak.

Fazlı Şahan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber