Kamuda kadro değişiklikleri yönetmelik mi bekliyor?

Kamu kurumlarında her yıl yapılan kadro değişiklikleri ile ilgili işlemler Cumhurbaşkanlığınca çıkartılacak yönetmeliği mi bekliyor ?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Ekim 2018 15:22, Son Güncelleme : 25 Ekim 2018 14:19
Kamuda kadro değişiklikleri yönetmelik mi bekliyor?

Bilindiği üzere, tüm kamu kurumlarının her yıl dolu kadro derece değişikliği, boş kadro unvan ve derece değişikliği ile ilgili işlemler Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülerek neticelendikten sonra her yıl Bakanlar Kurulu tarafından onaylanıyor, takiben Resmi Gazete'de yayımlanıyordu.

Ancak, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile en geç Eylül aylarında yapılan kadro görüşmeleri için bu yıl kurumlara henüz bir bildirimde bulunulmadı.

Diğer taraftan, yeni hükümet sistemi ile birlikte 10 Temmuz 2018 tarihinde yürürlüğe giren 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kadro işlemleri ile ilgili süreçler yeniden düzenlendi.

Buna göre, bahsi geçen Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin "Kadro Değişikliği" başlıklı 7 nci maddesi ile kurumların;

-Dolu kadro derece değişikliği,

-Kadroların iptali,

-Boş kadroların unvan, sınıf ve derece değişikliği işlemleri

İle ilgili yetki Cumhurbaşkanlığına verilmiştir.

Öte yandan, aynı kararnamenin "Yönetmelik ve Tereddütlerin Giderilmesi" başlıklı 13 üncü maddesinin 1 inci fıkrasında; "Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin uygulanmasına, kadro ve pozisyon işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesine ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Devlet Personel Başkanlığınca müştereken hazırlanarak Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenir." düzenlemesi bulunmaktadır.

Bu açıklamalar çerçevesinde değerlendirdiğimizde; Devlet Personel Başkanlığı ve Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanacak yönetmelik yayımlanana kadar kamuda kadro değişiklikleri ile ilgili işlemlerin bir müddet daha bekleyeceğini, ancak kadro değişiklikleri hiçbir kamu kurumunda yapılamadığı takdirde kamu hizmetlerinde aksamalar ve memurların özlük haklarında kayıplar meydana gelebileceğinden bu sürecin en kısa sürede yetkililer tarafından çözüme kavuşturulacağını ümit ediyoruz.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber