Mevsim şartlarına uygun lastik modelleri nelerdir?

İnsanlar nasıl yaz ve kış aylarında farklı kıyafetler tercih ederek mevsime uyum gösteriyorlarsa, benzer durumlar araçlar için de geçerlidir. Mevsimlerin şartlarına uygun olarak geliştirilen lastik modelleri, her zaman güvenli sürüş gerçekleştirmenin kapılarını aralamaktadır. Yaz lastiği, kış lastiği ve 4 mevsim lastik olmak üzere 3 başlık altında sunulan lastik modelleri, farklı özellikleri ile araç sahiplerine avantajlar sunmaktadır. Peki bu lastik modellerinin özellikleri nelerdir ve hangi şartlar altında tercih edilmeleri gerekmektedir?

Kaynak : Advertorial
Haber Giriş : 16 Haziran 2021 14:57, Son Güncelleme : 16 Haziran 2021 15:02
Mevsim şartlarına uygun lastik modelleri nelerdir?

Lastik Modelleri ve Özellikleri
İnsanlar nasıl yaz ve kış aylarında farklı kıyafetler tercih ederek mevsime uyum gösteriyorlarsa, benzer durumlar araçlar için de geçerlidir. Mevsimlerin şartlarına uygun olarak geliştirilen lastik modelleri, her zaman güvenli sürüş gerçekleştirmenin kapılarını aralamaktadır. Yaz lastiği, kış lastiği ve 4 mevsim lastik olmak üzere 3 başlık altında sunulan lastik modelleri, farklı özellikleri ile araç sahiplerine avantajlar sunmaktadır.
Peki bu lastik modellerinin özellikleri nelerdir ve hangi şartlar altında tercih edilmeleri gerekmektedir?

Yaz Lastik Modelleri

Yaz mevsiminin sıcaklık durumu göz önünde bulundurularak daha güvenli bir sürüş deneyimi yaşatmak adına tasarlanan yaz lastikleri, daha konforlu ve sessiz yolculukların kapılarını açmaktadır. Doğru mevsimde kullanıldığında yakıttan tasarruf etmeyi de sağlayan yaz lastiği modelleri, kış şartları için hiç uygun değildir ve kış mevsiminin başlaması ile değiştirilmeleri gerekilir. Kullanım ömrü değerlendirme süresine ve hava şartlarına göre değişkenlik gösteren yaz lastik modelleri, hemen her araç modeli için imal edilen ürünlerdir.

Kış Lastik Modelleri

Kış mevsiminin kendini göstermesi ile araçlara takılmaları gereken kış lastikleri, zorlu hava şartlarında üstün performans sergileyerek güvenli sürüşlerin fırsatını tanımaktadır. Ülkemizde her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan arasında kullanılması zorunlu tutulan kış lastik modelleri, iklim şartlarının beraberinde getirdiği yağmur, kar ve benzeri hava durumlarında yol tutuş performansını artırmaktadır. Ama kış lastiklerinde dikkat edilmesi gereken nokta, kış mevsimi sona erdikten sonra değiştirilme gerekliliğidir. Aksi takdirde hem kış lastiklerinin kullanım ömrü kısalır hem de yakıt tüketimi artış gösterir.

Dört Mevsim Lastik Modelleri

Tasarım olarak yaz lastikleri ile kış lastikleri arasında bir noktada olan dört mevsim lastik modelleri, kış aylarının hafif geçtiği şehirlerde rahat sürüş olanağı sağlamaktadır. Mevsim şartlarına uygun oldukları için her mevsimde değerlendirilebilecek olan dört mevsim lastikler, lastik değiştirme ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus, dört mevsim lastik modellerinin kullanılabilmeleri için gereken yaz ve kış mevsim şartlarının sizin araç kullandığınız şehirde geçerli olmasıdır.
Aracınız için ihtiyaç duyduğunuz lastik modellerini Lastik Borsası sayfalarında inceleyerek daha detaylı bilgi edinebilir, hızlı bir şekilde satın alacağınız ürünler sayesinde her mevsim son derece güvenli ve konforlu sürüş deneyimleri yaşayabilirsiniz.
https://www.lastikborsasi.com/

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber