'Tapu çalışanlarının yüzde 75'i kurum değiştirmek istiyor'

Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında Bayındır Memur-Sen 'Tapu Çalışanlarının Çalıştıkları Kurumdan Memnuniyet ve Beklentileri' Araştırma Raporunu Açıkladı. Tufanoğlu, çalışan personelin yüzde 82'sinin kurumdaki personel sayısının yetersiz olduğunu düşündüğünü belirtti. Yeni personel alımı yapılması gerektiğini vurguladı. Tapu çalışanlarının yüzde 75'i kurum değiştirmek istediğini de ayrıca belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Haziran 2021 13:08, Son Güncelleme : 22 Haziran 2021 13:38
'Tapu çalışanlarının yüzde 75'i kurum değiştirmek istiyor'

Fatih Arslan/Memurlar.net

Toplantıda konuşan Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Ağustos ayında 6. Dönem Toplu Sözleşme süreci için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti.

Tufanoğlu, yaptıkları araştırmaları ve ortaya çıkan verileri Toplu Sözleşme süreci öncesinde önemsediklerini, bu araştırmalar ışığında kamu çalışanlarının taleplerini, isteklerini ve çalışma koşullarını daha gerçekçi bir şekilde tespit edebilme imkanına sahip olduklarını dile getirerek, bu verilerin kamu çalışanlarının refah koşullarının artması için verdikleri mücadelede büyük ölçüde yardımcı olacağını söyledi.

'Sağlık çalışanlarından sonra en çok çalışan kamu görevlileri tapu çalışanları'

Bayındır Memur-sen Genel Başkanı Tufanoğlu, Bayındır Akademi ve ADAMOR Toplum Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan, 26 ilde 1322 Tapu çalışanıyla yüz yüze yapılan ''Tapu Çalışanlarının Çalıştıkları Kurumdan Memnuniyet ve Beklentileri'' araştırma raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Tufanoğlu, Pandemi döneminin Tapu çalışanları açısından oldukça yoğun ve zor geçen bir dönem olduğunu, sağlık çalışanlarının yanında salgın döneminde en çok çalışan kamu görevlileri arasında Tapu çalışanlarının bulunduğunu dile getirdi.

'Cumhuriyet tarihinin en yüksek gelir rekoru kırıldı'

Yaptıkları araştırma neticesinde önemli veriler paylaşan Soner Can Tufanoğlu, 2020 yılında Türkiye geneli toplamda 11 milyon 134 bin tapu işlemi yapıldığını ifade ederek, ''Bu işlemler sonucunda geçen yıl yaklaşık 25 milyon vatandaşımız Tapu müdürlüklerini ziyaret etmiş, 18 milyar 788 milyon TL harç geliri elde edilmiştir. Buna göre 2020 yılında Tapu Müdürlüklerinde Cumhuriyet tarihinin en yüksek işlem sayısına ulaşılarak gelir rekoru kırılmıştır'' şeklinde konuştu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün önemine değinen Tufanoğlu, '21 Mayıs 1847 tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 1871'de Nezarete dönüştürülerek Defter-i Hakani Nazırlığı olmuş ve bugün de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet vermektedir. Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider Kurum olma özelliği gösteren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, vatandaşlarımıza yıllardır en kaliteli hizmetleri verebilmek için büyük bir gayretle çalışmaktadır. İnsanların malını korumak, onları gelecek nesillere aktarabilmek için gerekli hukuki işlemleri ve tedbirleri almak devletin en önemli görevlerinden biridir. Bu yüzden tapu ve kadastro kayıtları insanlarımızın mülkiyetlerini kayıt altına alırken tarihi gerçeklere de ışık tutması bakımından oldukça önemlidir. Bakıldığında savaş durumlarında öncelikli olarak bilgi ve doküman güvenliğinin sağlanması gereken kurumların başında Tapu ve Kadastro Müdürlükleriyle Nüfus Müdürlükleri gelmektedir. Bu durum bir ülke için Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinin ne kadar önemli olduğunu aslında açık bir şekilde ortaya koymaktadır' dedi.

'Çalışanların yüzde 75'i kurum değiştirmek istiyor'

Tapu çalışanlarına yönelik anket verilerini paylaşan başkan Tufanoğlu, çalışan personelin yüzde 82'sinin kurumdaki personel sayısının yetersiz olduğunu düşündüğünü belirtti

Tufanoğlu'nun paylaştığı, 26 ilde 1322 tapu çalışanıyla yüz yüze yapılan anket neticesinde öne çıkan veriler; Çalışanların yüzde 86 yaptıkları işin stresli olduğunu, yüzde 75'inin ise fırsat verilmesi halinde kurum değiştirmek istediklerini belirtti.


RAPORUN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber