Üniversite lojmanında dehşet: Kocasını ve kızını vurup intihar etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitede büyü cinneti

Eskişehir Anadolu Ünivesitesi Rektörü'nün korumalığını yapan Murat Başkaya'nın üniversitede çalışan eşi Gülbeyaz Başkaya ölüm saçtı. Önce eşini ve 8 yaşındaki kızını tabanca ile öldüren Gülbeyaz Başkaya, ardından elindeki tabanca ile intihar etti.

Olay önceki gece 24.00 sularında Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisindeki lojmanda meydana geldi. İddiaya göre, cinnet getirdiği ileri sürülen 33 yaşındaki Gülbeyaz Başkaya, eve gelen eşi Murat Başkaya'yı (33), ardından 8 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi kızı Ece'yi tabanca ile öldürdükten sonra intihar etti.

Olay, anne Hanife Başkaya'nın, telefonla oğlu Murat Başkaya'nın evini aramasıyla ortaya çıktı. Çalan telefonlara cevap alamayan anne Hanife Başkaya ile kardeş Nihat Başkaya, Murat Başkaya'nın evine gitti. Kapı açılmayınca Başkaya ailesinin fertleri, durumu güvenlik güçlerine iletti. Kapının açılmasının ardından içeri giren aile fertleri, oğlu, gelini ve torununu tabancayla öldürülmüş halde buldu. Emniyet güçleri, yaptıkları incelemede, olay yerinde Gülbeyaz Başkaya'nın elinde bir tabanca buldu. Murat Başkaya'nın başından ve göğsünden, kızları Ece'nin 2 kurşunla göğsünden ve anne Gülbeyaz Başkaya'nın da başından vurulduğu tespit edildi. Cesetler, otopsi yapılmak üzere Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna gönderildi. Cenazelerin bugün toprağa verileceği ifade edildi. Öte yandan, Murat Başkaya'nın kızı ve eşi ile olay öncesi akşam saatlerinde gezintiye çıktıkları öğrenildi. Bir süredir aralarında tartışmalar yaşandığı ileri sürülen Gülbeyaz Başkaya'nın eşi Murat'ın başına ve göğsüne iki el ateş ettiği, yaşananlardan korkarak oda içerisindeki koltuğun arkasına saklanan kızı Ece'yi de göğsünden ve sırtından vurduğu iddia edildi. Bu arada olay yerinde içi elbiselerle dolu bir valiz olduğu belirlendi. AÜ Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, olayın kendisini ve ailesini üzdüğünü belirterek, "Murat ile 2 yıldır çalışıyorum. Dürüst ve başarılı, çok iyi bir insandı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber