Yerleşen adaylar ne yapmalı?

2009/3 KPSS tercih işlemlerinin sonuçları 27 Temmuz 2009 tarihi itibariyle açıklandı. ÖSYM'nin yayımladığı verilere göre 10 bin kişi memur veya 399'a tabi sözleşmeli pozisyonlara yerleşti. Yerleşen adayların, yerleştikleri kamu kurumlarına başvurarak talep edilen belgeleri hazırlamaları ve belirlenen süreler içinde yerleştikleri kurumlara vermeleri gerekmektedir. Bu çerçevede, yerleşen adaylardan gelen sorulara verdiğimiz cevaplar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Temmuz 2009 22:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

1- ÖSYM, kişilere ayrıca tebligatta bulunmayacaktır. Yerleşen adayların listesi sadece kamu kurumlarına bildirilmektedir.

2- Yerleşen adayların, yerleştiği kadro için aranan şartları taşıması gerekmektedir. Şartları taşımayan adayların ataması yapılmayacak olup, bu durumdakiler 2010 ylının ortasına kadar ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme (memur ve 399'a tabi sözleşmeli) işlemlerine de katılamayacaktır.

SORU VE CEVAPLAR

Atama mı dondurabilir miyim?

Hali hazırdaki mevzuatta atamanın dondurulmasına imkan veren bir düzenleme bulunmamaktadır. Yerleşen adayların istenen belgeleri talep edilen süre içerisinde teslim etmeleri, atamanın yapıldığına dair tebligat sonrasında da (başka bir il ise) 15 gün içinde işe başlamaları gerekmektedir. Aksi halde atama işlemi iptal edilecektir.

Yerleşen aday nereye başvurmalı?

İnternetin yaygın olarak kullanılmaya başlaması ile birlikte kamu kurumlarının neredeyse tümü nasıl bir prosedür uygulanacağını internet sitelerinden açıklamaktadırlar. Örneğin PTT istemiş oldukları belgelerin başmüdürlüklere verilmesini yeterli görmüştür. Ancak bir çok kamu kurumu belgelerin Ankara'daki merkezlerine verilmesini istemektedir.

Genel olarak hangi belgeler isteniyor?

İstenen belgelerde bir standart bulunmamaktadır. Ancak genel olarak şu belgeler istenebilmektedir.

a) KPSS sonuç belgesinin aslı
b) Yerleştirme sonuç belgesinin internet çıktısı ,
c) Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi
ç) Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
d) Savcılık Belgesi
e) Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge
f) Sağlık Kurulu Raporu
g) Son altı ayda çekilmiş, 8 adet 4,5x 6 ebadında vesikalık fotoğraf

Askerde olanlar ne yapacak?

Askerde olanların haklarının korunacağına ilişkin bir düzenleme hala kılavuzlarda yer almamaktadır. Ancak, bu nedenden dolayı ataması yapılmayan adayların açtıkları davalar da olumlu sonuçlanmaya devam etmektedir. Diğer taraftan bazı kamu kurumları kendi insiyatifleri ile olumlu kararlar almaya başlamıştır. Örneğin PTT şu şekilde bir açıklama yapmıştır: "Halen askerde olan ya da sevk işlemlerini başlatmış olan adayların durumunu açıklayan dilekçe ile birliğinden alacağı resmi belgeyi yerleştirildikleri Başmüdürlüğe evraklarını vermesi gereken süre içerisinde (tebligatı aldıktan sonra en fazla 15 gün içerisinde) ilettikleri takdirde hakları saklı tutulur. Bu tür adayların terhislerini müteakip bir ay içinde müracaat etmeleri gerekmektedir."

Belgelere sahip olma

Yerleşilen kadro için aranılan belgelere internet üzerinden başvurulduğu son gün itibariyle sahip olunması gerekmektedir. Örneğin bilgisayar işletmenliği sertifikası istenen bir kadroda bu belgeye en son 20 Temmuz 2009 itibariyle sahip olunması gerekmektedir. Kamu kurumlarının, belgelerdeki bu nüansa dikkat etmeleri gerekmektedir.

Memur veya sözleşmeli olanların durumu

Memur olanlar 657'e tabi yeni bir memur kadrosuna yerleşmiş ise kurumlar arasındaki muvafakat ile geçiş yapmak zorundadır. Bunlar istifa ederek geçiş yapamazlar. Ancak memur olanlar 339'a tabi sözleşmeli bir pozisyona (kılavuzda karşısında sınıf bölümü boş olan kadrolar sözleşmeli pozisyonadur); sözleşmeli bir pozisyonda çalışanlar memur kadrosuna yerleşmeye hak kazanmış ise muvafakata gerek yoktur. Bu durumdakiler istifa ederek geçiş yapacaklardır.

Hemen nakil isteyebilirim?

Eş veya sağlık durumundan dolayı nakil isteyenlerin http://www.memurlar.net/haber/69262/ adresinde yer alan dosyayı okuması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber