Ünvanı geri alınan profesörden tepki

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2010 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevini yürütürken, Yükseköğretim Kurulu tarafından profesörlük unvanı alınan Doç. Dr. Hasan Zafer Acar ''Türkiye'deki profesörlerin yüzde 90'ının hiç kitabı yok, benim yayınlanmış 9 kitabım var. Bunlardan 3'ü ise doçentlikten sonra oldu." dedi.

Yozgat Çırağan Düğün Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Hasan Zafer Acar, Bozok Üniversitesi hakkında yolsuzluk ve usulsüzlükler olduğu iddiasında bulundu.

Doç. Dr. Acar, üniversitedeki rüşvet ve yolsuzlukları ortaya çıkarttığı için profesörlük unvanının geri alındığını ileri sürerek, Bozok Üniversitesi'yle ilişiğinin kesildiğini söyledi. Acar, "Bozok Üniversitesi'nde yaşanan bazı yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak suçları ile ilişkili olayları, defalarca sözlü ve yazılı olarak Rektör İnci Varinli'yi haberdar ettim. Bulunduğum bir ortamda, halen tutuklu bulunan Yozgatlı bir işadamı ile bir daire başkanının rüşvet ilişkisini cep telefonu aracılığı ile Rektör'ün odasında bizzat dinletti. Bu işadamının kredi kartını daire başkanı aylardır kullanıyordu. Aradan haftalar geçmesine rağmen, Rektör İnci Varinli'nin olaya hiçbir müdahale etmemesi, hiçbir inceleme ve soruşturma yapmaması üzerine, Aralık 2009 tarihinde Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve YÖK Başkanlığı'na dilekçeler verdim. Yozgat Savcılığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar sonucunda, biri rektör yardımcısı, 5'i daire başkanı 3 şube müdürü de dahil olmak üzere, şu ana kadar 15 kişi, organize rüşvet, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, evrakta sahtecilik gibi suçlardan tutuklandı. Şu an üniversitede para ile ilgili bütün daire başkanları tutukludur. İşlenen suçlar organize bir şekilde olup, kamunun tahminen 10 milyon lirası gasp edilmiş, yemek ihaleleri, ambulans alımı, inşaat işleri gibi bir çok ihalede yolsuzluklar yapılmıştır." diye konuştu.

Öğrenciler üzerinden de yolsuzluk yapıldığını belirten Acar, devletin, üniversite öğrencilerine yemek yardımı için günlük 2,5 lira yardım verdiğini ve bu yardımların sahte fişlerle dolandırılıp günlük yaklaşık 7 bin lira gasp edildiğini iddia etti. Acar, şunları söyledi: "Halen hastane açılamadığı halde 6 ay önce usulsüz acil ihale ile 35 bin lira fazla ödenerek ambulans alınmıştır. İzne ayrılmak durumunda kaldığım bir dönemde 5 milyon dolarlık bir ihale yapıldı ve bu ihalede durumdan şüphelenerek arkadaşlarımı telefonla arayarak dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundum."

Doç. Dr. Hasan Zafer Acar, profesörlük unvanının alınması konusunda ise şöyle konuştu: "Benim tarafımdan 8 Mart 2010 tarihinde yazılan yazıda doçentliğimden sonra yazdığım kitapların son örneklerinin profesörlük jürisine gönderildiği için verilemeyeceği bildirilmiştir. Bunun üzerine sahte bir şikayet dilekçesi gerekçe gösterilip, doçentlikten sonra hazırladığım kitaplar, YÖK'e gönderilmemiştir. YÖK tarafından görevlendirilen 3 kişilik jüri, doçentlik sonrası yayınlarımın yetersiz olduğu gerekçesi ile YÖK yasası 26. maddesi gözetilerek olumsuz rapor hazırlanmıştır. Bu rapor gerekçe gösterilerek, savunmam dahi alınmadan tebligat yapılmadan, Üniversite Yönetim Kurulu kararı alınarak, Rektör tarafından profesörlüğüm alındığı gibi, Türkiye'de emsali görülmemiş bir şekilde üniversite ile ilişiğim kesilmiştir. Türkiye'de mevcut profesörlerin yüzde 90'ının hiç kitabı yoktur. Benim 3 tanesi doçentlikten sonra olmak üzere yayınlanmış 9 kitabım vardır. Rektör bu konu ile ilgili olarak gazetelere, 'Biz verdik, biz aldık' şeklinde demeç vermiştir. Rektör bu ifadesi ile ruh yapısını çok güzel göstermiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber