İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çocuklar felç oldu, üniversite 3.5 milyon lira tazminat ödeyecek/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Kasım 2011 18:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ERZURUM Atatürk Üniversitesi, Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesinde 6 yıl önce Prof. Dr. Ali Okur tarafından yapılan ameliyatta felç olan iki çocuk için faizleriyle birlikte 3,5 milyon lira tazminat ödeyecek. Atatürk Üniversitesi yönetimi, Bizim yıllık bütçemiz 30 milyon lira. Bu kadar yüklü bir tazminatı ödeyemeyiz diyerek Maliye Bakanlığından yardım istedi. Üniversite yönetimi, Prof. Dr. Ali Okur hakkında dava açacak ve tazminat olarak ödediği parayı geri almaya çalışacak.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden Ramazan Kılıç, 12 yaşındayken 16 kasım 2005'te Erzurum'a gelerek Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Okur'a ameliyat oldu. Oğlunun yanlış ameliyat sonucu belden aşağı tutmadığını gören babası Ahmet Kılıç, doktor hakkında hem bıçak parası aldığı hem de çocuklarını sakat bıraktığı için dava açtı. Yapılan yargılama sonucu doktor, 2 yıl hapise mahkum oldu. Balıkesir'in Edremit'te oturan ve kambur olan 11 yaşındaki kız N.F. de ailesi tarafından aynı doktora 9 kasım 2005'te ameliyat ettirildi. Ancak, N.F. de ameliyat sonrası yatalak duruma düştü. Bunun üzerine her iki aile Erzurum 1'inci İdare Mahkemesi'ne başvurarak maddi ve manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'nun raporuna atıfta bulunarak Kılıç ve F.'yi ameliyat eden Prof. Dr. Ali Okur'un operasyon sırasında gerekli önleyici tedbirleri almadığı için eyleminin tıp kurallarına uygun olmadığını ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim dalında yapılan tedavide davalı idarenin sorumluluğunun bulunduğuna dikkat çekti. Başkan Atılgan Mutlu, üyeler Yasin Kadıoğlu, Burak Gençoğlu'nun imzalarını taşıyan karar 30 Eylül 2011'de verildi. Mahkeme, Ramazan Kılıç'a 861 bin 968 lira maddi, kendisiyle birlikte ailesine 310 bin lira manevi, N.F.'ye de 771 bin 138 lira maddi, kendisiyle birlikte ailesine 260 bin lira manevi tazminat ödenmesini kararlaştırdı. Ayrıca, tazminatlar için 28 Eylül 2006 gününden itibaren yasal faiz işletilmesini uygun buldu.

Ameliyatları gerçekleştiren Prof. Dr. Ali Okur'un İstanbul'da özel bir hastanede hala görevine devam ettiğine dikkati çeken felçli çocukların Avukatı Mustafa Aladağ,

çocukların halk arasında kamburluk olarak bilinen 'silokoz kipoz' hastalığından ameliyat olduklarını bildirdi. Çocukların felç kaldıklarından 1 yıl sonra hukuki yardım talep ettikleriniz anımsatan Aladağ, Erzurum 1'inci İdare Mahkemesine aynı durumda olan üç çocuk için dava açtıklarını, ikisinin sonuçlandığını belirtti. Yasal faiziyle birlikte tazminat miktarının 3,5 milyon liraya ulaştığına işaret eden Aladağ, Çocuklar için 150 biner lira, anne ve babaları için ayrı ayrı 50 bin lira ve kardeşleri için de 10'ar bin lira manevi tazminata hükmedildi. Bu manevi tazminatlar, Türkiye koşullarında bu tarz dosyalarda verilen ciddi ve caydırıcı özelliği bulunan miktardır. Müvekkil Ayşegül Aktaş'ın davası devam etmektedir. Atatürk Üniversitesi rektörlüğü, bir doktorun yanlış eylemi sonucu ödeyeceği tazminat yaklaşık 5 milyon lirayı bulacaktır. Doktor Ali Okur, bıçak parası aldığı için suç duyurusunda bulunmuştuk. Erzurum Ağır Ceza Mahkemesinde 25 ay hapis cezası aldı ve ceza ertelenmedi. Aynı doktor hakkında bıçak parası aldığı için Ağır Ceza Mahkemesinde 7 ayrı dosyası var. Ağır tazminat kararı, bir ilktir ve caydırıcı özelliği vardır. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne parayı tahsil etmek için bugün başvuruda bulundum diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü 6 yıl önce Prof. Dr. Ali Okur tarafından yapılan ameliyatta felç olan iki çocuk için faizleriyle birlikte 3,5 milyon lira tazminat ödeyecek. Atatürk Üniversitesi yönetimi, Bizim yıllık bütçemiz 30 milyon lira. Bu kadar yüklü bir tazminatı ödeyecek para yok. aliye Bakanlığına başvurduk. Ayrıca, bizi tazminata mahkum ettiren doktordan parayı almak için de dava açacağız dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber