Süresi İçinde Dava Açanlar Atandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Temmuz 2005 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Geçen yıl yapılan 2004/2 öğretmen atamalarında sadece genel ve katma bütçeli kamu kurumlarında çalışan personelin naklen atamalara başvurabileceği belirtilmiş ancak genel ve katma bütçeli kamu kurumları esas alınırken Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanunu Ekinde yer alan (I) sayılı cetvel esas alınmıştı. Geçen yıl yaptığımız haberde bu uygulamanın yanlış olduğunu ve ilgili cetvellerin uygulamaya girmediğini belirtmiştik. O günkü haberimizi esas alarak açılan dava sonuçlanmıştır. Devamı için başlığa tıklayın.

Danıştay İkinci Dairesinin 2004/6958 sayılı Kararına göre 2004/2 sayılı Öğretmenlik İçin Atama Kılavuzunun "Başvuruların Geçersiz Sayılacağı Durumlar" başlıklı 3.9 maddesinin (k) bendi yürürlüğü durdurulmuştur. Bu maddeden dolayı atanamayan kişilerin başvurduğu davalar davacı lehine sonuçlanmıştır.

Aşağıda bu konuya ilişkin olarak zamanaşımı süresi içinde başvuran ve davasını açan bir ziyaretçimizin mahkeme kararı bulunmaktadır. Ziyaretçimiz davayı kazandıktan sonra bir dilkeçe ile MEB'e başvurmuş ve ataması yapılmıştır.

T.C.
DANIŞTAY İKİNCİ DAİRE
Esas No :005/90

Davacı ve yürütülmenin durdurulmasını isteyen: ...

Karşı taraf: Milli Eğitim bakanlığı/ Ankara

İsteğin özeti: SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğünde memur olarak görev yapan davacı, Milli Eğitim Bakanlığı emrine öğretmen olarak başvurusunun reddine ilişkin 8.10.2004 günlü ve B.08.0 PGM 0.23.08.01 bu işlemin dayanağını oluşturan Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 2004/2 Öğretmenlik İçin Atama Kılavuzunun "Başvuruların Geçersiz Sayılacağı Durumlar" başlıklı 3.9 maddesinin (k) bendinin iptalini ve yürütmenin durdurulmasını istemektedir.

Danıştay Tetkik Hakimi___: Serpil Tunç
Düşüncesi_____________:Dava konusu Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün 2004/2 Öğretmenlik için Atama Kılavuzu'nun "Başvuruların Geçersiz Sayılacağı Durumlar" başlıklı 3.9. maddesinin (k) bendinin, Dairemizin 29.12.2004 günlü, E: 2004/6958 sayılı kararıyla yürütülmesinin durdurulmasına karar verildiği için bu konuda karar verilmesine yer olmadığına; dayanağı kalmayan bireysel işlemin de yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmesi gerektiği düşünülmüştür.

Danıştay Savcısı________: Semra Şentürk
Düşüncesi____________: Yürütmenin durdurulmasına karar verilebilmesi için 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 27 nci maddesinde öngörülen koşulların gerçekleştiği anlaşıldığından, istemin kabulü gerekeceği düşünülmektedir.

TÜRK MiLLETİ ADINA

Hüküm veren Danıştay ikinci Dairesince işin gereği düşünüldü:

Dava konusu Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 2004/2 Öğretmenlik için Atama Kılavuzu'nun "Başvuruların Geçersiz Sayılacağı Durumlar" başlıklı 3.9 maddesinin (k) bendinin, Dairemizin 29.12.2004 günlü, E:2004/6958 sayılı kararıyla yürütülmesinin durdurulmasına karar verildiğinden, bu konuda yürütmenin durdurulması istemi hakkında ayrıca karar verilmesine yer olmadığına; davacının öğretmen olarak atanmasının yapılması istemli başvurusunun reddine ilişkin ve dayanağı kalmayan bireysel işlemde ise, 2577 sayılı idari Yargılama Usulü Kanunu'nun 4001 sayılı Kanunla değişik 27. maddesinin 2. fıkrasında öngörülen koşullar gerçekleşmiş olduğundan, yürütülmesinin durdurulmasına 12.5.2005 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Başkan Mustafa BiRDEN

Üye: Nevin GÖNENÇ
Üye Engin KUMRULU
Üye M.Yücel ÖZBlLGİN
İye: Ayla GÜNENÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber