İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2013 bütçesi Meclis'e sunuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan ve Başkanlığınıza arzı Bakanlar Kurulu'nca 8/10/2012 tarihinde kararlaştırılan "2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı" ile gerekçesi ilişikte gönderilmiştir.

T.C.
BAŞBAKANLIK KANUNLAR VE KARARLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

17 469 Yürütme

MADDE 15- (1) Bu Kanunun;

a) Türkiye Büyük Millet Meclisi ile ilgili hükümlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı,

b) Cumhurbaşkanlığı ile ilgili hükümlerini Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri,

c) Sayıştay Başkanlığı ile ilgili hükümlerini Sayıştay Başkanı,

ç) Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile ilgili hükümlerini ilgili bakanlar ve Maliye Bakanı,

d) Özel bütçeli idarelere ilişkin hükümlerini idarelerin bağlı veya ilgili olduğu bakanlar ve Maliye Bakanı,

e) Düzenleyici ve denetleyici kurumlara ilişkin hükümlerini kendi kurulları ve/veya kurum başkanları,

f) Diğer hükümlerini Maliye Bakanı,

yürütür.


2013 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Tasarıya göre, genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine 396 milyar 647 milyon 14 bin 350 lira, özel bütçeli idarelere 45 milyar 2 milyon 167 bin 100 lira, düzenleyici ve denetleyici kurumlara 2 milyar 363 milyon 741 bin lira ödenek öngörüldü.

Genel bütçe gelirleri; 362 milyar 960 milyon 518 bin lira, özel bütçeli idarelerin gelirleri; 6 milyar 617 milyon 837 bin 200 lirası öz gelir 38 milyar 766 milyon 47 bin 450 lirası Hazine yardımı olmak üzere toplam 45 milyar 383 milyon 884 bin 650 lira, düzenleyici ve denetleyici kurumların gelirleri ise 2 milyar 342 milyon 150 bin lirası öz gelir, 21 milyon 591 bin lirası Hazine yardımı olmak üzere toplam 2 milyar 363 milyon 741 bin lira olarak tahmin ediliyor.

Özel bütçeli idarelerin net finansmanı ise 125 milyon 296 bin lira olarak tahmin edildi. Giderler ile gelirler arasındaki fark, net borçlanma ile karşılanacak.

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile özel bütçeli idarelerin bütçelerine konulan ödeneklerin yetmeyeceği anlaşıldığı takdirde, ilgili mevzuatının gerektirdiği giderler için ''Personel Giderleri'' ve ''Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri'' ile ilgili mevcut veya yeni açılacak tertiplere, Maliye Bakanlığı bütçesinin ödeneğinden aktarma yapmaya Maliye Bakanı yetkili olacak.

Maliye Bakanı ayrıca, yedek ödenek, yatırımları hızlandırma ödeneği ve doğal afet giderlerini karşılama ödeneğine ilişkin aktarma yapabilecek.

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri için 2013 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karara uygun olarak, yılı yatırım programında değişiklik yapılması halinde, değişiklik konusu projelere ait ödeneklerle ilgili kurumlar arası aktarmaya; kamu idarelerinin yeniden teşkilatlanması sonucu, bütçe kanunlarının uygulanması ve kesin hesapların hazırlanması ile ilgili olarak gerekli görülen her türlü bütçe ve muhasebe işlemleri için gerekli düzenlemeleri yapmaya da Maliye Bakanı yetkili olacak.

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile özel bütçeli idareler, aktarma yapılacak tertipteki ödeneğin yüzde 20'sine kadar kendi bütçeleri içinde ödenek aktarması yapabilecek. Bu idarelerin yüzde 20'yi geçen diğer her türlü kurum içi aktarmalarını yapmaya Maliye Bakanı yetkili olacak. 2013 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karara uygun olarak 2013 Yılı Yatırım Programına ek yatırım cetvellerinde yer alan projelerde değişiklik yapılması halinde, bu değişikliğin gerektirdiği tertipler arası ödenek aktarması işlemlerinin tamamı, 5018 sayılı Kanunda yer alan sınırlamalara tabi olmaksızın idarelerce yapılacak.

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yaptıracağı işlere ilişkin ödeneklerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesine aktarmaya yetkili olacak.

Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı; cari yıl içinde aralarında yapılan hizmetlerin bedellerini karşılamak amacıyla varılacak mutabakat üzerine, bütçeleri arasında karşılıklı aktarma yapabilecek.

- Yatırım Harcamaları-

2013 Yılı Yatırım Programı'na ek yatırım cetvellerinde yer alan projeler dışında herhangi bir projeye harcama yapılamayacak. Bu cetvellerde yer alan projeler ile ödeneği toplu olarak verilmiş projeler kapsamındaki yıllara sari işlere (kurulu gücü 500 MW üzerinde olan baraj ve HES projeleri, Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hattının İyileştirilmesi ve Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi İnşaatı Projesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca gerçekleştirilecek şehir içi raylı ulaşım sistemleri ve metro yapım projelen ile diğer demiryolu yapım projeleri hariç) 2013 yılında başlanabilmesi için proje veya işin 2013 yılı yatırım ödeneği, proje maliyetinin yüzde 10'undan az olamayacak.

Bu oranın altında kalan proje ve işler için gerektiğinde projeler, 2013 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar esaslarına uyulmak ve öncelikle kurumların yatırım ödenekleri içinde kalmak suretiyle revize edilebilecek.

Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin, yatırım programında ödenekleri toplu olarak verilmiş yıllık projelerinden makine-teçhizat, büyük onarım, idame-yenileme, tamamlama ile bilgisayar yazılımı ve donanımı projelerinin detay programlan ile alt harcama kalemleri itibarıyla tadat edilen ve edilmeyen toplulaştırılmış projelerinin alt harcama kalemleriyle ilgili işlemlerde, 2013 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar esasları uygulanacak.

Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçelerine yatırım projeleri ile ilgili olarak yapılacak ödenek ekleme, devir ve aktarma işlemleri 2013 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Kararda yer alan usul ve esaslara göre yatırım programı ile ilişkilendirilecek.

2013 yılında, garantili imkan ve dış borcun ikrazı limiti, 3 milyar doları aşamayacak. Başlangıç ödeneklerinin yüzde 1'ine kadar ikrazen özel tertip devlet iç borçlanma senedi ihraç edilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber