Gelin ve damatların zorlu yürüyüşü

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde belediyenin çalışmaları kapsamında trafiğe kapatılan Kızıltepe Özgürlük Meydanı gelin ve damatların mecburi yürüyüş alanı haline geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızıltepe Belediyesi'nin yol düzenleme çalışmalarıyla araç trafiğine kapatılan Özgürlük Meydanı üzerinde bulunan fotoğraf stüdyosu işletmecilerini zor durumda bırakan bu durum aynı zamanda evliliğe ilk adımı atan çiftlere de sıkıntı oluşturduğu belirtildi. Araç geçiş trafiğine kapatılarak yayalar için yeşil alan olarak yeniden düzenlenen Kızıltepe Özgürlük Meydanı güzergahı üzerinde bulunan fotoğraf stüdyosu işletmecileri ile düğün öncesi hatıra fotoğrafı çektirmek için gelen gelin ve damatlar bu durumun bir an evvel düzeltilmesini talep etti. Meydan üzerinde bulunan ve sayıları 15'i bulan fotoğraf stüdyolarında günün anısına fotoğraf çektirmek için gelen gelin ve damatların yaklaşık üç yüz metre uzunluğundaki meydanı yaya olarak yürümek zorunda bıakıldığını belirten Fotoğraf Stüdyosu İşletmecisi İsmail Aydoğan, belediyenin yeni bir düzenleme yapmasını istediklerini söyledi. Aydoğan, özellikle hafta sonu meydan üzerinde bulunan stüdyolarda hatıra fotoğrafı çektirmek üzere yoldan geçen ortalama 70 ile 80 çift gelin ile damada mecburi mankenlik yaptırıldığını belirterek bu durumun nahoş görüntüler oluşturduğu kaydetti. Gelin ve damatların yeşil alan üzerinde dinlenmekte olan meraklı vatandaşların bakışları arasında yaklaşık 300 metrelik yaya yolunu yürümek zorunda bırakıldığını söyleyen Aydoğan, "Buradaki bütün meslektaşlarımız yaşananlardan çok rahatsız. Genç çiftler, hicap ve utangaç tavırlarla meraklı bakışlardan duyulan rahatsızlıkla bütün bu yaya yolunu geçmek zorunda bırakılıyorlar. Bu da genç çiftlerin sanki zorla podyuma çıkarılması gibi zor bir durumu ortaya koyuyor. Araç geçişlerine izin verilmediği için bütün yolu yaya olarak geçmek zorunda kalan gelin ve damatlardan çoğu, bu durumu eziyet olarak görüp yaşamak istemedikleri için ya fotoğraf çektirmekten vazgeçiyor ya da stüdyoya gelinceye kadar bizlere tepki gösteriyor. Bizim elimizden gelen bir şey yok. Bu düzenlemeyi belediye yaptı diyoruz ama yine de derdimizi anlatamıyoruz" dedi.

Kapatılan kapanların anahtarlarının belediye tarafından görevlendirilecek bir zabıta memuruna verilebileceği gibi; işletmeciler tarafından görevlendirilecek bir elemana da verilebileceğini belirten fotoğrafçı Halit Solhan ise, "Özellikle hafta sonları için belediyemizin bir düzenleme yapması gerektiğini düşünüyoruz. Mevcut durumdan tıpkı esnaflar gibi, evliliklerinin ilk gününde eziyet çekmek zorunda bırakılan gelin ve damatlarla birlikte onlara refakat eden ailelerin de çok rahatsızlık duyduğu aşikar. Belediyemiz itfaiye ve ambulanslar için bıraktığı acil girişten de hafta sonları için bir çözüm yolu bulabilir" diye konuştu.

Evlilik yolunun ilk gününde; günü ölümsüzleştirmek ve geleceğe dair bir hatıra fotoğrafı çektirmek üzere fotoğraf stüdyosuna gelen Aysel ile Murat Demir, bütün çarşıyı yaya olarak dolaşmak zorunda bırakıldıkları için belediyeye tepki gösterdi. Demir çifti "Hayatımızda yapmadığımız birtek şey vardı o da mankenlik idi, onu da yöneticilerimizin zoruyla yapmak zorunda bırakıldık. Belediyenin kapanlarıyla kapatılan yolun başından aracımızı geçiremediğimiz için bütün yolu bu meraklı bakışlar arasında yürümek zorunda kaldık. Bu yapılana anlam veremiyoruz. Yakınlarımızın refakati ile adeta bir düğün alayı gibi bu yoldan geçmek zorunda bırakıldık. Bu geçişimiz, adı "Özgürlük" olan meydanla tezat bir çağrışım yapmaktadır" şeklinde tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber