Mahalle muhtarı vatandaşları elektrik tasarrufu için uyardı

Diyarbakır'da aşırı elektrik yüklenmesinden dolayı sık sık meydana gelen arızaları önlemek için harekete geçen bir muhtar, sorumlu olduğu mahallede evleri teker teker dolaşarak vatandaşları bilinçli enerji kullanımı konusunda uyardı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Muradiye Mahallesi Muhtarı Süleyman Karadaşlı, son zamanlarda elektrik kullanımında çok fazla artış olduğunu belirterek vatandaşları enerji tasarrufu yapması yönünde bilgilendirdi. Muradiye Mahallesi sakinlerini kapı kapı dolaşarak uyaran muhtar Karadaşlı, vatandaşların bilinçli olarak enerji kullanımı yapmasını istedi. Muhtar Süleyman Karadaşlı, ?Son zamanlarda elektriklerimiz çok fazla kesiliyordu. Kesintilerin nedeni trafolara aşırı yüklenmeydi. Normal trafoların maksimum amper güçleri 600 civarı olması gerekirken, aşırı yüklenmeden dolayı 800 ampere kadar yükselebiliyordu. Ben de bu mahallenin muhtarı olarak üzerime düşen görevi yapmak istedim. Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) ve diğer mercideki arkadaşlarla birlikte çalışmalar yaptık. Bunun için 3 gündür mahallemizdeki evleri bir bir ziyaret ediyorum. Vatandaşları ihtiyaç fazlası enerji kullanımı yapmamaları yönünde uyarıyorum? dedi.

Yaptıkları çalışmalardan verim aldıklarını da belirten muhtar Karadaşlı, son 2 günde elektrik kesintisinin olmadığını kaydetti. Mahalle muhtarı Süleyman Karadaşlı, çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

MUHTARDAN ENERJİ HANIM PROJESİNE DESTEK

Enerji tasarrufu ile ilgili olarak geçtiğmiz günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ?Enerji Hanım' adıyla enerji verimliliğini arttırmak için bir proje hazırlanmıştı. Projede bilinci enerji kullanımının sağlanmasının hedeflendiği belirtilirken, Muradiye Mahalle Muhtarı Süleyman Karadaşlı yaptığı çalışmalarla projeyi destekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber