Maaş karşılığı okutulan ders saati sayısı artırılamaz!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Şubat 2006 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ek ders ücretlerine yapılan zamma yönelik çeşitli açıklamarda bulundu.


Gündoğdu,"Öğretmenlik mesleği, vekil, ücretli, sözleşmeli ve kadrolu diye parçalı bir yapıya düçar olduğunu ve Kadrolu öğretmenlik dışındaki tüm istihdam biçimlerine karşı durduklarını belirtti. Bu parçalı tabloyu ortaya çıkaran fiili şartları değiştirmenin yolunun ise ek ders ücretlerini artırmakla mümkün olabileceğini dile getirdi.

Gündoğdu, Halen 3.60 kuruş olan ek ders ücretiyle, 15 saat fazladan derse giren bir öğretmene bu hizmetine karşılık yalnızca 15 x 3.60= 54 lira ödendiğini Eğitim-Bir-Sen olarak "Ek iş değil, ek ders istiyoruz" sloganıyla bu komik ücretin mutlaka makul ölçüde artırılmasını daha öncede talep ettiklerini bildirdiler.

Gündoğdu, "Ek ders ücretlerinin artırılması çalışmalarıyla ilgili aldığımız bir duyum, bizi derinden endişelendirmiştir. Ek ders ücretlerinin 5 liraya çıkarılacağı, ancak maaş karşılığı girdiğimiz ders saati sayısının da 15 yerine 20 olarak artırılacağı söyleniyor. Bu doğruysa, yani, haftada 30 saatin 20'si maaşa karşılık, 10'u ek ücrete karşılık olur da, ek dersin 1 saatinin ücreti de 3.60 kuruştan 5 liraya çıkarılırsa, 10 x 5 = 50 lira ödenecek demektir. Halen 30 saat derse giren bir öğretmen 54 lira alırken, ek ders ücreti 5 liraya çıkarılsa bile yeni düzenlemeyle 50 lira almış olacaktır. Buna deyim yerindeyse, kulağımızı kesip ağzımıza vermek denir.

Böyle bir düzenlemeyi Eğitim-Bir-Sen asla kabul edemez. Sendikamız bu konuda son derece hassastır. Maaş karşılığı okutulan ders sayısının 15'in üstüne çıkarılması sözkonusu bile edilmemelidir. Varsa böyle bir niyet, bir hazırlık, bundan mutlaka geri durulmalıdır. Ek ders ücretleri 5 lira değil; 10 lira olsa dahi, maaş karşılığı okutulan dersin saat sayısının 15'in üstüne çıkarılması, sosyal, demokratik, müreffeh ve saygın bir çalışma hayatının sağlanması yönünde geri adım atmak, hatta bu çabalara ağır bir darbe vurmak demektir. Öğretmenin mesaisi, derse hazırlığı, yıllık ve günlük planlamayı, soru ve cevap kağıdı hazırlamayı, yazılı okumayı, öğrenci dosyası tutmayı da hatırladığımızda asla sınıfta geçirilen süreyle ölçülemez. Eğitim camiasının kırılıp incitilmesi, tüm toplumun incitilmesidir. Maaş karşılığı okutulan 15 saate dokunulmadan, fazladan girilen dersler için ödenen ek ücret tatmin edici bir düzeyde artırılmalı ve geciktirilmeden ödenmelidir.." dedi.

40+40 YTL halâ ödenmedi:

Gündoğdu, "2005 yılı Toplu Görüşmelerinde ödenmesi karara bağlanan ilk 6 ay için 40, ve ikinci 6 ay için +40 ytl "denge tazminatı" ile, yine mutabakat metninde yer alan "5 ytl örgütlülük ödeneği", şu güne kadar henüz ödenmemiştir. Bu rakamların miktarı üzerinde şimdilik yeni bir tartışma açmayı uygun bulmuyor, ancak Toplu Görüşme Mutabakat Metni'nde yer alan her hususun uygulanmasını talep ediyoruz. Gerekli yasal düzenlemeler yapılıp 1 Ocak 2006'dan geçerli olmak üzere bu ödemeler mutlaka yapılmalıdır." ifadelerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber